Istraživanje

Šest najčešćih predrasuda potrošača o mesu peradi

Agrovijesti
Kokoši Fotografija: Pixabay
Prema istraživanjima američke organizaciije NCC potrošači često imaju pogrešnu predstavu kada je u pitanju uzgoj peradi i kvalitet njihovog mesa.

Američka organizacija NCC (National Chicken Council) objavila je rezultate istraživanja koje se odnose na šest najvećih zabluda potrošača kada je u pitanju peradarsko meso, koje su uradili Tom Super i Melissa Kinch.

78% potrošača vjeruje kako je većina brojlerskih pilića genetski modficirana da bi ostvarila brz rast.

77% potrošača vjeruje kako se u hranu za perad dodaju hormoni/steroidi.

73% potrošača vjeruje kako su u hrani za perad prisutni antibiotici.

68% potrošača vjeruje kako se perad za proizvodnju mesa drži u kavezima.

55% potrošača vjeruje kako način na koji se uzgaja perad može predstavljati rizik za njihovo zdravlje

44% potrošača vjeruje kako je većina brojlerskog mesa zaražena salmonelom.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje