Znanost i gospodarstvo

Suradnjom osječkog Sveučilišta i "Podravke" povezivanje Slavonije s Podravinom

Agrovijesti
Podravka d.d. Fotografija: Marijan Šušenj/PIXSELL
Sporazum o suradnji osječkog Sveučillišta "Josipa Jurja Strossmayera" i koprivničke prehrambeno-farmaceutske tvrtke "Podravka" potpisan je u ponedjeljak u Osijeku

 Rektor osječkog Sveučilišta Željko Turkalj rekao je da su razgovori s "Podravkom" početi prije nekoliko mjeseci, tijekom kojih je zaključeno da postoji niz dodirnih točaka za uspostavu suradnje.
 Suradnja će se odvijati u dva smjera, u organiziranju različitih edukativnih programa, koji bi bili potrebni zaposlenicima "Podravke", od programa cjeloživotnog obrazovanja do poslijediplomskih i doktorskih studija, dok bi drugi segment bila zajednička istraživanja od interesa za tvrtku i za osječko Sveučilište, koje ima razvijene istraživačke kapacitete vezane za prehrambenu industriju.

 Smatramo da upravo u različitim aspektima istraživanja proizvodnje i prerade hrane možemo naći zajednički interes, budući da i "Podravka" ima svoj istraživački potencijal, sa znatnim brojem istraživača, što bi moglo biti osnova za prijavljivanje različitih projekata prema EU fondovima, a rezultati istraživanja bili bi usmjereni potrebama tvrtke "Podravka", kazao je rektor Turkalj.

 Predsjednik Uprave "Podravke" Marin Pucar ocijenio je kako je ovo prvi korak u jačem povezivanju Slavonije s Podravinom i "Podravkom", koja kao vodeća prehrambena i farmacetuska industrija svoju strategiju i viziju gradi na visokoborazovanim kadrovima, koji se obrazuju i nakon završetka akademske naobrazbe, kada počnu radiiti unutar "Podravka" grupe.

 Želimo da naši zaposlenici nastave sa svojim cjeloživotnim obrazovanjem i duboko sam vjeren kako će projekti, koje ćemo inicirati nakon ovga sporazuma, biti svrsishodni za osječko Sveučilište, tako i za 'Podravka' grupu, i u farmaceutskom i u prehrambenoj dijelu, jer u naše proizvode želimo ugraditi multidisciplinarna znanja, kako bi ih izbrendirali i plasirali na domaće i svjetsko tržište, zaključio je Pucar.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje