Konferencije

Hi4CSR konzorcij poziva da saznate više o pet tema iz područja DOP-a i održivosti

Agrosavjeti
Harmonizacija sa EU Fotografija: Agrobiz
Tijekom lipnja, partneri su istraživali projektne teme, a poseban fokus bio je na primjerima dobre prakse u održivom gospodarenju otpadom i doniranju hrane, eko-oznakama te opasnostima vezanima uz plastični i EE (električni i elektronički) otpad. Sve objavljene članke možete naći na službenom blogu projekta

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR počeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. godine.

Radi se o transeuropskom projektu u organizaciji osam organizacija: uz koordinatora RRiF-plus d.o.o. (Hrvatska), u projektu sudjeluju i Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Institut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) i Bridging to the Future (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Primarni ciljevi projekta su obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobre prakse između projektnih partnera vezanih uz harmonizaciju i implementaciju europskih direktiva iz područja društveno odgovornog poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire, kao i razvoj prvog DOP vodiča koji će pokriti teme u rasponu od nefinancijskog izvještavanja, eko-oznaka, zakona o doniranju hrane i zapošljavanja osoba s invaliditetom do poticanja obrade korištenih materijala.

Drugi transnacionalni projektni sastanak (TPM) unutar Hi4CSR projekta održan je 5. srpnja 2017. u Londonu, s ciljem praćenja statusa projekta i dosadašnjeg napretka, rasprave o projektnim fazama i obavezama partnera te planiranja budućih aktivnosti.

Tijekom lipnja, partneri su istraživali projektne teme, a poseban fokus bio je na primjerima dobre prakse u održivom gospodarenju otpadom i doniranju hrane, eko-oznakama te opasnostima vezanima uz plastični i EE (električni i elektronički) otpad. Sve objavljene članke možete naći na službenom blogu projekta: 

Održan drugi transnacionalni sastanak unutar Hi4CSR projekta

"Zakon dobrog Samaritanca" potiče doniranje hrane u Italiji

Prelog: primjer dobre prakse održivog gospodarenja otpadom u Hrvatskoj

Kraj naljepnicama na voću i povrću?

Oznaka "Proizvedeno u Njemačkoj na društveno odgovoran način"

EE otpad: najbrže rastući tok otpada u Europskoj uniji

Naša ovisnost o plastici urokuje novu ekološku krizu

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na web stranici www.hi4csr.com, pisati konzorciju na info@hi4csr.com, ili se povezati putem društvenih mreža: Facebooka, Twittera, LinkedIna ili YouTube kanala.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje