SVINJOGOJSTVO

HPA objavila zanimljiv film i prezentaciju o svim simptomima, preventivnim mjerama za Afričku svinjsku kugu

Agrosavjeti
Crne svinje - fajferice Fotografija: Thinkstock
Afrička svinjska kuga vrlo je opasna zarazna bolest svinja koja se unatrag nekoliko godina nezaustavljivo širi Europom. Na stranicama HPA objavljen je film u kojem je opisana afrička svinjska kuga, simptomi, putevi širenja te mjere preventivne mjere koje uzgajivači mogu poduzeti kako bi spriječili širenje ove bolesti.

Afrička svinjska kuga vrlo je opasna zarazna bolest svinja koja se unatrag nekoliko godina nezaustavljivo širi Europom. Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) na svojim je mrežnim stranicama objavila kratki edukativni film o Afričkoj svinjskoj kugi. U filmu je opisana afrička svinjska kuga, simptomi, putevi širenja te mjere preventivne mjere koje uzgajivači mogu poduzeti kako bi spriječili širenje ove bolesti.

Film ima titl na hrvatskom jeziku i možete ga pogledati OVDJE.

Uz navedeni film također možete pogledati prezentaciju koju je za uzgajivače izvornih pasmina svinja napravila Žaklin Acinger Rogić, dr.met.vet. Navedenu prezentaciju uzgajivači su mogli vidjeti na radionicama održanim 10. i 14. listopada u Repušnici i Vinkovcima.

Prezentaciju o svim simptomima, uputa za proizvođače i novostima možete pogledati OVDJE.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje