Intertim d.o.o.

Inovativna gnojiva za dokazano poboljšanje prinosa

Agrosavjeti
Uzgoj sjetva vlastiti uzgoj Fotografija: Thinkstock
Glucohumati omogućuju i poboljšanje ekonomičnosti proizvodnje, odnosno ozbiljne uštede. Patentirani proces koji dovodi do proizvodnje GLUCOHUMAT gnojiva omogućavaju dobivanje visoko kvalitetnih proizvoda koji pospješuju biološki potencijal hranjivih tvari i unaprijeđuju prehranu bilja, razvoj korijenja i prirodni otpor na parazite

Internacionalni patent Glucohumat je rezultat 10 godišnjeg eksperimentiranja i ispitivanja provedenih na otvorenim poljima i u laboratorijima. Ove godine iskustva su dovela do linije revolucionarnih proizvoda  koja nadilaze kapacitete drugih gnojiva i daju neusporedivo bolje rezultate na današnjem tržištu. Ukratko, Glucohumat gnojiva  podižu internacionalni standard kvalitete unutar agrikulturnog sektora.

Inovativna formulacija

Glucohumat gnojiva su proizvedena iz vrijednih fosilnih substanci, kroz patentiran proces koji proizvodu daje određene kemijske karakteristike koje prije nisu bile poznate:

  • Potpuno stabilnu organsku tvar                                
  • Izvrstan otpor na ispiranje 
  • Povečana biodostupnost
  • Maksimalna efikasnost u pogledu prehrane i zaštite 

Patentirani proces koji dovodi do proizvodnje GLUCOHUMAT gnojiva omogućavaju dobivanje visoko kvalitetnih proizvoda koji pospješuju biološki potencijal hranjivih tvari i unaprijeđuju prehranu bilja, razvoj korijenja i prirodni otpor na parazite.

Zašto Gluchomat gnojiva djeluju?

Agronomska efikasnost gnojiva nije određena njegovom količinom, nego količinom hranjivih tvari koje gnojivo može učinkovito dostaviti urodu. Patentirani proces čini prisutne makro, mezo i mikroelemente u Glucohumatu više biodostupnima omogučavajući njihovu absorpciju i brzo razmještanje bez disperzije ili gubitaka. Rezultat je proizvod koji stimulira biljni razvoj povečavajući aktivnost korijenja i sposobnost upijanja lišća. Nadalje, daje prednost kemijsko-fizičkim i mikrobiološkim svojstvima zemlje povečavajući mogučnost iskorištavanja hranjivih tvari.

Glucohumati gnojiva Intertim

Prednosti

  • Glucohumat gnojiva su eko prihvatljiva, a neka su registrirana u EU i HR za eko proizvodnju.
  • Gnojidba se vrši istovremeno sa sjetvom ( mikrogranule ) što dovodi do ušteda.
  • Količine koje se primijenjuju su 8 - 10 puta manje od količine klasičnog NPK gnojiva.

Iz navedenog je vidljivo da Glucohumati omogućuju i poboljšanje ekonomičnosti proizvodnje, odnosno ozbiljne uštede.

Korištenje

Mikrogranule su NPK – CE gnojiva sa visokim sadržajem ugljika, veličinom mikrogranula 0.5 -1 mm koja mogu sadržavati i daljnje poželjne dodane mikroelemente kao što su cink, mangan bor i sl. Odlikuju se dugotrajnim djelovanjem gdje se sam humični spoj održava u tlu nekoliko godina. Apliciraju se uz pomoću sijačica pri sjetvi i primjenjuju se što bliže sjemenu.

Većina modernih sijačica opremljena je takvom tehnologijom. Preporučena količina mikrogranula je 40 kg/ha i ona osigurava potpuno zadovoljenje potrebe biljaka za fosforom, kalijem i mikroelementima. Tekuća gnojiva sadrže razne kombinacije hranjivih elemenata N, P, K, B, Cu, Mg, Ca, Mn i imaju povišeni energetski sadržaj koji omogućava brzu i učinkovitu translokaciju hranjivih tvari. Specifičnu skupinu predstavljanju Induktori – gnojiva sa sadržajem bakra. Kelatizirani bakar osigurava fungicidni učinak i povećava ukupnu otpornost biljaka. Primjena tekućih Glucohumata se vrši pomoću uobičajenih raspršivača u raznim fazama rasta biljke prema potrebi biljke za prehranom. Tekuća Glucohumat gnojiva imaju izvanredno dobar stay-green efekt, a potpuno su kompatibilna sa svim poznatim zaštitnim sredstvima.

Glucohumat gnojiva Intertim

Princip djelovanja Glucohumat gnojiva proizlazi iz opće poznatih činjenica. Ionska izmjena hranjivih tvari vezanih na niskomolekularne humične spojeve 5-7 puta je viša nego ionska izmjena iz koloidnih čestica koje se nalaze u tlu. To omogućava snižavanje količine gnojiva na hektar uz poštivanje fiziološke potrebe biljaka za hranjivim tvarima. Agronomsko djelovanje gnojiva zbog toga nije određeno samo ukupnim sadržajem hranjivih tvari nego zapravo količinom hranjivih tvari koje gnojivo može efikasno dostaviti biljkama tijekom vegetacije.

Cilj gnojidbe Glucohumatima nije dodavanje hranjivih tvari u tlo nego osiguravanje efektivne, kontinuirane, učinkovite i direktne prehrane biljaka. Korištenje Glucohumat gnojiva je jedan od novih vrlo učinkovitih agrotehničkih mogućnosti kako u budućnosti osigurati održivost intenzivne biljne proizvodnje bez negativnog utjecaja na tlo. Posebno su efikasna folijarna gnojiva, koja su jednostavna u primjeni, a formulacija je takva da zahvaljujući fulvičnoj kiselini osigurava višestruko bolju apsorpciju i translokaciju od dosad poznatih proizvoda. U ponudi je više tipova tekućih gnojiva ( ovisno o kulturi i podneblju u kojem se uzgaja kultura ), te također linija mikrogranuliranih proizvoda za različite kulture i tipove tla. 

Glucohumati se danas koriste u SAD-u, Francuskoj, Slovačkoj, Češkoj, Srbiji, BiH, Turskoj, Španjolskoj, Maroku, Sloveniji, Izraelu, Italiji i Hrvatskoj, a u tijeku su pripreme za nastup na tržištima Poljske, Mađarske, Ukrajine, Rusije itd. Glucohumati se primjenjuju u svim ratarskim kulturama, povrtlarstvu, vočarstvu, cvječarstvu, vinogradarstvu te travnjacima. Najviše ga koriste najuglednije kompanije u području poljoprivrede, te kooperanti tih kompanija.

Više informacija i savjeta potražite na web stranici Intertima. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje