Uprava za ribarstvo

Kreće prikupljanje socio-ekonomskih podataka za hrvatsku ribolovnu flotu

Agrosavjeti
Ribari Fotografija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Prikupljanje podataka provodi se u svrhu vođenja statistike o hrvatskoj ribolovnoj floti, evaluacije planova upravljanja, te procjene učinka mjera upravljanja ribolovnom flotom.

Sukladno Odluci o donošenju Nacionalnog programa prikupljanja podataka o ribarstvu Republike Hrvatske za 2014. - 2016. godinu Vlade Republike Hrvatske („Narodne novine“ br. 114/2014), Uprava ribarstva provodi prikupljanje socio-ekonomskih podataka ribolovne flote za 2015. godinu.

Prikupljanje podataka provodi se u svrhu vođenja statistike o hrvatskoj ribolovnoj floti, evaluacije planova upravljanja, te procjene učinka mjera upravljanja ribolovnom flotom.

Prikupljanje se provodi putem obrazaca uz pojašnjenja koja se nalaze u uputama.

Iz Uprave za ribarstvo mole da se ispunjeni obrazac dostavi Upravi ribarstva u roku od 15 dana od dana objave obavijesti, na jednu od sljedećih adresa:

elektronička pošta: ekop@mps.hr,

poštanska adresa: Ministarstvo poljoprivrede - Uprava ribarstva, Planinska 2a, 10000 Zagreb s naznakom "EKONOMSKO PRIKUPLJANJE", ili

faksirajte na broj 01/6443-200.

Za sva dodatna tumačenja u svezi s ispunjavanjem obrasca i tumačenja uputa možete se obratiti na adresu elektroničke pošte ekop@mps.hr ili na brojeve telefona 01/6443-177 i 01/6443-222. Ističemo da su prikupljeni podaci povjerljivi te će se koristiti isključivo radi izrade skupnih statističkih izvještaja o sektoru ribarstva.

Ovlaštenici povlastice koji ispunjeni obrazac dostave u roku mogu zatražiti „benchmark“ analizu za svoje plovilo, koja sadrži informacije o plovilu u odnosu na druga plovila iz istog segmenta flote. „Benchmark“ analizu Uprava ribarstva će dostaviti po završetku prikupljanja podataka i izrade skupnih izvještaja.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje