Nacrt natječaja

Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša

Agrosavjeti
Fotografija:
Javnost je prozvana na aktivno sudjelovanje u raspravi o Nacrtu koja je otvorena do 17. svibnja 2020.

Putem portala e-savjetovanja, za javnu raspravu dostupan je Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.4.1. „Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. , prenosi Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

U skladu s obvezama iz članka 18. stavka 4. Pravilnika o provedbi mjera ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. („Narodne novine“, br. 91/19 i 37/20) Upravljačko tijelo, Ministarstvo poljoprivrede, objavljuje Nacrt natječaja radi savjetovanja s javnošću.

Podsjećamo da je Pravilnik o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., koji zamjenjuje veliki broj dosadašnjih pravilnika za pojedine mjere, podmjere i tipove operacija objavljen u Narodnim novinama br. 91/19.

Ovim pravilnikom ujednačene su procedure i provedba postupka dodjele potpora, a svi će natječaji prethodno biti objavljeni na sustavu e-savjetovanja kako bi korisnici i svi ostali dionici mogli aktivno, transparentno i pravovremeno sudjelovati u kreiranju natječajnih pravila.

U e-savjetovanje možete se uključiti putem poveznice.

APRRR poziva javnost na aktivno sudjelovanje u savjetovanju davanjem konstruktivnih komentara i prijedloga na tekst natječaja, najkasnije do 17. svibnja 2020. godine.