Istraživanje

Osam najboljih savjeta o hrani

Agrosavjeti
Hrana Fotografija: Pixabay
Što možete držati izvan hladnjaka i koliko dugo?

Većina ljudi zna da pileće meso treba ispeći baš dobro ili da truli kruh ne bi trebalo jesti. A sada su znanstvenici dali savjete i za druge namirnice i njihovom čuvanju. Adam Hargrave, znanstvenik koji radi u Agenciji za kontrolu hrane Velike Britanije, odvojio je činjenice od fikcije i otkrio što zaista može biti opasno za ljude i što bi trebali znati.

1. Savjetujemo da vodu držite u hladnjaku i popiti je najkasnije za dva dana.

2. Ukoliko je mlijeko ostalo otvoreno izvan hladnjaka nekoliko sati, nemojte ga piti.

3. Hranu, pogotovo salatu, nemojte ostavljati izvan hladnjaka duže od dva sata jer povećavate rizik od stvaranja bakterija. Hranu ostavljajte u hladnjaku u kome je temperatura između nula i pet stupnjeva.

4. Kada skuhate / ispečete meso ono ne bi trebalo biti izvan hladnjaka duže od dva sata, ili sat ako je vruće. Meso treba biti u hladnjaku.

5. Kolače od sirovih sastojaka možete jesti, ali trebali bi biti oprezni. Bolje ih je izbjegavati jer mogu sadržavati bakterije poput E. Coli ili salmonele.

6. Maslac je najbolje držati u hladnjaku, ali neće se pokvariti ni vani.

7. Uvijek perite voće i povrće koje kupujete.

8. Sirovo meso ne morate prati prije termičke obrade. Ako to već radite dobro operite ruke.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje