Cookam i guštam

Osvježenje u vruće ljetne dane

Agrosavjeti
Semifreddo s malinama Fotografija: Tanja Pastuović Klaić, COOKam i guštam
Večernjakova blogerica Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga COOKam i guštam, donosi nam recept za osvježenje na ljetnim temperaturama.

Semifreddo je fina zaleđena krema koju možemo kombinirati sa svježim voćem, orašastim plodovima, krokantom, karamelom....Sjajna, osvježavajuća slastica :)

Ovo doba godine  bogato je raznim slasnim bobicama pa sam ovaj put odlučila u kremu dodati maline.
 

Sastojci

  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • 100 ml milerama
  • 500 ml tučenog slatkog vrhnja
  • svježe maline
  • 1 žlica šećera

U manjoj posudi, na laganoj vatri zagrijte maline i šećer pa kuhajte vrlo kratko, samo da se šećer rastopi. Ostavite da se hladi.

U vatrostalnu ili metalnu zdjelu stavite jaje, žumanjke, šećer i vaniliju, dobro mikserom izradite pa stavite nad lonac s kipućom vodom i kuhajte nad parom, uz stalno miješanje, dok krema ne postane svijetla i gusta. Maknite s vatre i ostavite da se hladi.

U hladnu kremu dodajte mileram, polako pjenjačom promiješajte pa kremi dodajte i tučeno slatko vrhnje.

Duguljasti kalup (za kruh) obložite prijanjajućom prozirnom folijom, ulijte kremu, dodajte ranije pripremljene maline pa stavite u zamrzivač i hladite 5-6 sati ili duže.

Semifreddo izvadite iz ledišta barem 10ak minuta prije poluživanja, prebacite ga iz kalupa na tanjur za serviranje, uklonite foliju pa režite na ploške. Najfiniji je kada kada se malo "opusti" i postane kremast.

Tanju možete pratiti na njezinom blogu Cookam i guštam ili na njezinoj Facebook stranici.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje