Cookam i guštam

Osvježite se voćnim semifreddom!

Agrosavjeti
Voćni sladoled Fotografija: Tanja Pastuović Klaić, COOKam i guštam
Večernjakova blogerica Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga COOKam i guštam, nudi recept za osvježenje na ljetnim temperaturama

Voćni sladoled

  • 250 g svježeg sezonskog voća (jagode, maline...) ili smrznutog šumskog voća
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 2-3 vrhom pune žlice milerama
  • malo stevije, po ukusu


Svježe ili mrznuto voće kratko usitniti štapnim mikserom ili u blenderu.

Izlupati šlag, dodati mileram i dalje miksati, malo zasladiti, dodati usitnjeno svježe ili smrznuto voće. Još kratko miksati pa zamrznuti (povremeno promiješati). Najbolje ga je jesti dok je još kremast.

Napomena

Nakon dugog stajanja u zamrzivaču jako se stvrdne pa ga je potrebno izvaditi ranije i držati na sobnoj temperaturi da se malo opusti prije posluživanja. 

Tanju možete pratiti na njezinom blogu Cookam i guštam ili na njezinoj Facebook stranici.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje