Za ljeto

Sedam biljaka koje uspješno odolijevaju vrućinama

Agrosavjeti
Pelargonije Fotografija: Pixabay
Ako je vaš balkon ili vrt osunčan tijekom cijelog dana tada odaberite ljetnice i sukulente koje vam preporučamo u nastavku teksta

Sezona sadnje cvijeća i dalje traje. Bile to ljetnice ili trajnice, dobro je znati odabrati prave vrste ne ravnajući se njihovim izgledom i veličinom, nego i nekim drugim kriterijima. 

Naime, prilikom sadnje cvijeća iznimno je bitno imati u vidu klimatske uvjete odnosno odabrati one vrste koje će uspjeti na onom mjestu koje smo za njih predvidjeli. Nije isto je li naš balkon u sjeni, polusjeni ili na direknom suncu. Također, vodite brigu i o vjetru. U slučaju da je poziciji na jakom udaru vjetra, svakako zasadite živicu. Živica će biti učinkovitija od od zida ili ograde jer kao propusna prepreka onemogućava zapuhe koji mogu uništiti biljke. 

Sukulenti

Ako imate balkon ili vrt koji je je pozicioniran na jugu ili zapadu pa time i jako osunčan, preporučamo da sadite samo one vrste koje vole sunce i kojima neće štetiti velike vrućine. O kojim vrsta je riječ, saznajte na Domu i vrtu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje