Projekti

U Gospiću se otvaraju urbani vrtovi

Agrosavjeti
Urbana poljoprivreda, gradski vrtovi Fotografija: Morana Begač
Ova građanska akcija pokrenuta je inicijativom LAG-a Lika i financijskom podrškom Zaklade Kajo Dadić iz Splita, u sklopu decentraliziranoga modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Otvaranje URBANOGA (permakulturnog) VRTA "Vrtlariti je lako, nauči kako" počet će 9. srpnja (subota) u 10 sati u Kulturno-informativnom centru u Gospiću, Budačka 12. Provoditelj projekta je Udruga ZIR - Zajednica i razvoj.

Ova građanska akcija pokrenuta je inicijativom LAG-a Lika i financijskom podrškom Zaklade Kajo Dadić iz Splita, u sklopu decentraliziranoga modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Svesrdnu pomoć u realizaciji vrta dali su volonteri Udruge roditelja djece s posebnim potrebama"Pčelice i drugi pojedinci te Grad Gospić, LAG Lika, Hrvatske šume, Lika ceste, tvrtka ZAM MODUS i OŠ Dr. Jure Turića.

Grad Gospić podržao je inicijativu Udruge ZIR - Zajednica i razvoj, za provođenje građanske akcije pod nazivom „URBANI VRT – Vrtlariti je lako, naučiti kako“. Udruga ju je prijavila na natječaj „Naš doprinos zajednici“, koji je raspisala Zaklada Kajo Dadić, kojja kao jednu od svojih najvažnijih zadaća ima razvoj civilnoga društva i lokalne zajednice, a kroz natječaj „Naš doprinos zajednici“ pomaže lokalnim inicijativama. Na natječaj su se prijavile 53 organizacije nakon čega je Upravni odbor Zaklade odlučio financirati po tri akcije u Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji..

Na područj Ličko-senjske županije od odobrene tri jedna je u Gospiću. Na nekoliko mjesta bit će osmišljeni posebno uređeni dijelovi vrta koji će biti namijenjeni djeci s teškoćama, za razvijanje njihovih socijalnih vještina i kognitivne sposobnosti, posebno jer će vrt biti u neposrednoj blizini prostorija Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Pčelice, kojoj su također na proteklom natječaju od Zaklade Kajo Dadić odobrena financijska sredstva za građansku akciju Druženjem do jednakosti u sportu i igri, u koju se Grad Gospić uključio ustupanjem zemljišta za njezino provođenje. 

Ako ste u prilici, ponesite svoje sadnice ili sjemenski materijal na razmjenu s drugim vrtlarima. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje