HPA

U nedjelju Forum o zadržavanju mladih u ruralnim krajevima

Agrosavjeti
Mladi poljoprivrednik Fotografija: Thinkstock
Forum "Mogućnosti financiranja agroturizma za mlade poljoprivrednike" održati će se  u nedjelju, 2. listopada 2016. godine od 10 do 12 sati u Otočcu, HGK ŽK Otočac, Ulica kralja Zvonimira 16

Na Forumu će se raspravljati o iznalaženju rješenja ključnog problema zadržavanja mladih u ruralnim krajevima  te o mogućnostima za mlade poljoprivrednike kako bi očuvali život u ruralnim krajevima. Cilj Foruma je potaknuti pozitivne trendove i gospodarsku aktivnost kroz razvoj poljoprivrede i turizma na poljoprivrednim gospodarstvima.

Gosti predavači će prezentirati konkretne mjere (Mjera 6. "Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.) i mogućnosti kroz izvore financiranja za mlade poljoprivrednike, te im ukazati na mjere i potencijale koje mogu iskoristiti za razvoj poslovanja, povećanja životnog standarda i uspješnog poslovanja u ruralnim krajevima.

Na Forumu će sudjelovati i mladi poljoprivrednici iz Ličko – senjske županije, te na praktičnim primjerima pokazati kako uspješno razviti poslovanje korištenjem sredstava iz EU fondova s naglaskom na izazove s kojima su mladi poljoprivrednici trenutno suočeni.

Važnu ulogu u ispunjavanju ciljeva Zajedničke poljoprivredne politike i osiguravanju održivosti poljoprivrednog sektora nose upravo obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja ćemo zajedno s njihovim proizvodima i domaćim životinjama koje uzgajaju, predstaviti na Gradskoj farmi (City Farm) u Otočcu. 

Na prodajno – izložbenoj manifestaciji Gradska farma, proizvođači iz Ličko – senjske će ponuditi domaći med i sir građanima na degustaciju i prodaju, a uzgajivači domaćih životinja izložit će ovce, koze, telad i pulad te posjetiteljima predstaviti blago naših autohtonih pasmina, bogatstvo prirode i podneblja našeg sela. 

Uz bogat i edukativan sadržaj na Gradskoj farmi, predstavit će se naučene lekcije uspješnih mladih poljoprivrednika, prezentirati kako izgleda jedan dan na farmi mladog poljoprivrednika, te ukazati na važnost kvalitetne prehrane u svakodnevnom životu. Najmlađi će imati priliku sudjelovati u tradicionalnim društvenim igrama.

Gradska farma će se održavati od 09 do 19 sati na trgu dr. Franje Tuđmana u Otočcu. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje