Urbana poljoprivreda

Velikogoričani mogu saditi u novom gradskom vrtu

Agrosavjeti
Vrt Fotografija: Pixabay
Natječaj za dodjelu četrdesetak parcela, koje se mogu koristiti dvije godine besplatno, uz mogućnost produljenja, traje do 22.4.

Velikogoričani koji žele imati svoje parcele za sadnju povrća i bobičastog voća, začinskog bilja ili cvijeća mogu se prijaviti na novoraspisani natječaj.

Nakon 36 građana koji su vrtne parcele dobili u Podbrežnici, Grad po novom natječaju nove parcele, njih četrdesetak, osigurava u Ulici Nikole Tesle, pokraj kućnog broja 47.

"Vrtne parcele daju se na korištenje na dvije godine bez naknade s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema njima odnose pažnjom dobrog gospodara", poručili su iz Grada Velike Gorice.

Zahtjev za korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva, a podnosi se na obrascu koji se podiže u sobi 407/IV Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 34, Velika Gorica.

Natječaj je otvoren do 22.4., a pravo podnošenja zahtjeva za korištenje vrtnih parcela ima osoba s prebivalištem na području Grada Velike Gorice koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje