Anuga 2019.

12 hrvatskih tvrtki na ovogodišnjoj Anugi

Agrovijesti
Hrvatski štand na Anugi Fotografija: HGK
Hrvatska gospodarska komora i ove je godina organizirala zajedničko izlaganje za domaće tvrtke na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Anuga. Od 5. do 9. listopada, dvanaest hrvatskih tvrtki izložit će svoj asortiman na ovom najvećem svjetskom sajm hrane.

Hrvatska gospodarska komora i ove je godina organizirala zajedničko izlaganje za domaće tvrtke na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Anuga. Od 5. do 9. listopada, dvanaest hrvatskih tvrtki izložit će svoj asortiman na ovom najvećem svjetskom sajm hrane.

„U Njemačku smo prošle godine izvezli poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u vrijednosti 157 milijuna eura, a uvezli smo 457 milijuna. Takvi proizvodi čine tek 8 posto našeg ukupne robne razmjene s Njemačkom pa je potencijal za rast velik. Zato HGK kontinuirano pomaže promociju hrvatskih tvrtki iz poljoprivredno-prehrambene branše na sajmovima poput ovog“, istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.

Vinkovačka tvrtka Pekar je jedan od domaćih izlagača, a njen direktor prodaje Domagoj Radić ističe da već godinama rade na kvaliteti proizvoda i budno prate zahtjeve tržišta. „Godišnje isporučimo robu za oko 250 kupaca, od najmanjih do najvećih. Kako smo ostvarili suradnju i s inozemstvom, naročito sa Njemačkom i Austrijom, ne čudi činjenica da smo aktivni na mnogim sajmovima diljem Europe. Puno ulažemo u marketing i promidžbu, tako da su sajmovi logičan slijed naših aktivnosti. Želimo da nas kupci i potencijalni partneri upoznaju, a također i mi želimo upoznati druge tvrtke i proširiti vidike. Sajmovi su odlična prilika za to i mi se rado odazivamo“, izjavio je Radić, dodavši da su i do sada imali uspješne suradnje sklopljene baš na sajmovima.

Jedan od izlagača je i Varžak Med koji će na sajmu predstaviti novu liniju hrvatskog premium meda pod nazivom Mediterra Hr. Direktorica Renata Varžak ga opisuje kao sinergiju prirode, čovjeka i njihovog 25-godišnjeg iskustva u proizvodnji mednih delicija. „Smatramo da upravo kvalitetan premium proizvod kao što je Mediterra može biti iskorak prema novim tržištima jer nosi poruku hrvatske kvalitete“, naglašava Varžak, uz napomenu da je ulazak Hrvatske u EU donio puno dobrog pčelarima budući da su njihovi proizvodi životinjskog porijekla prije prolazili dosta zahtjevne birokratske procedure. „Sada imamo otvoreno cijelo EU tržište, a to je potencijal koji moramo iskoristiti. Mi kao tvrtka duži niz godina izvozimo svoje proizvode diljem Unije, ali i u BiH i Švicarsku. Anuga je sajam koji pruža odličnu priliku da potencijalnim poslovnim partnerima predstavimo svoje kapitalizirano iskustvo u pčelarskoj branši“, zaključuje.

Uz Pekara i Varžak Med, na sajmu će se od hrvatskih firmi predstaviti i Frozen Food International, Agro-Ore, Apimel, Čakovečki mlinovi, Hermes International, Kraš, Maraska, Mygros, Prodan Tartufi i Uje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje