PREDSTAVLJENI NATJEČAJI

14,3 milijuna kuna za razvoj poljoprivrede Zagrebačke županije

Agrovijesti
Fotografija:
Zagrebačka županija je u proračunu za 2020. godinu osigurala nešto više od 14,3 milijuna kuna za razvoj poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, lovstva i ruralnoga prostora

Za razvoj poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, lovstva i ruralnoga prostora Zagrebačka županija je u proračunu za 2020. godinu osigurala nešto više od 14,3 milijuna kuna, istaknuto je na predstavljanju javnih poziva i natječaja Zagrebačke županije održanom 9. ožujka.

Bespovratna sredstva namijenjena su poljoprivrednim proizvođačima, udrugama, zadrugama, proizvođačkim organizacijama, gradovima i općinama. Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo predstavio je javne pozive i natječaje kroz koje je moguće dobiti bespovratna sredstva. 

Zasad su objavljena dva javna poziva – za dodjelu sredstava programima/projektima za gradnju i uređenje infrastrukture ruralnih prostora i za provedbu kontrole populacije napuštenih pasa, te tri javna natječaja – za dodjelu potpora za redovito poslovanje, edukaciju i gospodarske manifestacije iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva, za dodjelu potpora udrugama iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva, kao i za dodjelu potpora za poticanje razvoja ribarstva u Zagrebačkoj županiji. 

Tijekom ovoga mjeseca bit će objavljena još tri javna poziva – za dodjelu državnih potpora u poljoprivredi i šumarstvu, za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu i za dodjelu potpora za poticanje razvoja lovstva, kao i javni natječaj za dodjelu potpora za razvoj lovstva. 

Prisutne je pozdravila zamjenica župana Nadica Žužak. „Naš prostor je specifičan, u najvećem dijelu smo ruralna županija. Puno se našega stanovništva bavi poljoprivredom, stoga vjerujem da su im naše mjere od izuzetnog značaja. One su i doprinos ostanku mladih ljudi u ruralnom prostoru”, rekla je zamjenica župana, dodavši da mjere potpora Zagrebačke županije trebaju doprinijeti još konkurentnijoj poljoprivrednoj proizvodnji. Dodala je da je Zagrebačka županija u samom vrhu RH po broju registriranih OPG-ova, odnosno po broju nositelja OPG-ova mlađih od 40 godina. 

Prisutne je pozdravio i pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.