Tradicija i znanje

32 godine vina Zdjelarević

Agrovijesti
Davor Zdjelarević Fotografija: Tomislav Miletić/PIXSELL
Da je vinarstvo za obitelj Zdjelarević poslanje odnosno više od puke profesije, potvrđuje obilježavanje 32. godišnjice ovog vinskog branda.

Proslava će se održati u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade u četvrtak 31. ožujka 2016. godine.

Pozvavši na jedno mjesto sve one koji su ga pratili na njegovom razvojnom putu – od dobavljača, dizajnera, trgovaca do kolega vinara, novinara i ugostitelja – Zdjelarević se odlučio da javnosti predstavi svoj novum – vina iz svoje regionalne difuzne vinarije u vidu  ‘’Zdjelarević Wine Selection’’ limited editiona.

Riječ je o originalnom projektu kreiranja novih i modernih visokokvalitetnih vina pod krovnim brandom Vina Zdjelarević proizvedenih u suradnji sa ponajboljim vinarima u nizu renomiranih i kvalitetnih vinarija u regiji  pod tehnološkim vodstvom i nadzorom Davora i Inje Zdjelarević.

Uz to, ovu priliku Zdjelarević koristi da predstavi projekt ‘’Regionalne burze vina’’ u kojem, u suradnji sa vinarima iz cijele regije te marketinškim stručnjacima, gradi i uspostavlja inovativan sustav prikupljanja i obrade podataka o proizvodnim i tržišnim zalihama vina u rinfuzi, koja će biti ponuđena u interaktivnoj međunarodnoj trgovinskoj razmjeni.

Ovi projekti odgovor su obitelji Zdjelarević na izazove daljnjeg razvoja i nove transformacije u modernom vinarstvu u kojima je fokus na što efikasnijem korištenju  know-how-a, a manje na  vinarskom posjedničkom nekretninskom biznisu, iz kojeg su izašli prodajom u Brodskom Stupniku.

Time Zdjelarević na najbolji mogući način potvrđuje da će svim teškoćama usprkos, vino i vinari zasigurno preživjeti.

Posebica kad u svom obraćanju navodi: ‘’U našoj obitelji nekad smo dobri, nekad grubi, nekad ludi, ali uvijek ambiciozni i kreativni.’’

Davor Zdjelarević

Zdjelarević kroz godine

  • 1985. – Prva privatna vinarija u Hrvatskoj.
  • 1987. – Edukativno studijsko putovanje (jednogodišnji boravak) Davora Zdjelarevića u SAD – u (Napa i Sonoma) u najprosperitetnijim vinskim regijama Kalifornije.
  • 1991. – Podizanje novih nasada u Brodskom Stupniku – revitalizacija obiteljskog nasljeđa sadnjom prvih 10 ha vinograda i gradnja nove vinarije.
  • 1997. – Postavivši nove ciljeve daljnjeg razvoja, mlada obitelj Zdjelarević s kćerkama Injom i Klarom seli iz Zagreba u Brodski Stupnik.
  • 2000. – Početak izgradnje novog podruma, hotela i restorana radi razvoja vinskog turizma.
  • 2003. – Otvorenje nove vinarije i prvog hrvatskog vinskog hotela.
  • 2007. – Inozemno partnerstvo za daljnje ulaganje.
  • 2014. – Ostvarenje nove razvojne vizije – projekt prve difuzne vinarije u Hrvatskoj i pokretanje  novog branda ‘’Zdjelarević Wine Selection’’
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje