Engleska

37 novih vinara na engleskoj vinskoj sceni

Agrovijesti
Pjenušac, šampanjac Fotografija: Pixabay
Novih 37 proizvođača vina ušlo je u ovu industriju prošle godine kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za engleskim pjenušavim vinima

UHY Hacker Young nacionalna računovodstvena tvrtka napravila je istraživanje u kojem je ustanovljeno da je prošle godine u Engleskoj registrirano 37 novih proizvođača vina i pjenušaca. Istovremeno s rastućom žeđi za domaćim proizvodima, u posljednjih pet godina na sceni se pojavilo 170 novih vinara.

Oko dvije trećine vina na engleskom tržištu su pjenušava vina, sa predviđanjima Defre da će izvoz engleskih vina porasti sa 3,2 milijuna funti u 2015. na više od 30 milijuna funti do 2020. godine. „Potrošači više traže engleska nego francuska ili talijanska vina, što bi bilo smiješno do prije dvadesetak godina“, kaže James Simmonds koj je partner UHY-a za Evening Standard. „Engleska su se pjenušava vina etablirala za istim stolom s onima koja imaju zaštićeno zemljopisno podrijetlo poput prošeka ili šampanjca. Mnogi engleski vinogradi nude različite degustacije i obilaske, imaju restorane, sobe za noćenja pa čak i mjesta za održavanje događaja i vjenčanja“, dodaje Simmonds.

Engleski vinski tjedan traje do 5. lipnja na kojem se predstavljaju prodavači, restorani, pubovi, hoteli i vinogradi diljem zemlje koji nude događaje, degustacije i aktivnosti u cilju promocije engleskih vina. Sudjelovanje je ove godine povećano za 25 posto za razliku od prošle. „Engleska vina zadovoljiti će imućnog potrošača koji je spreman platiti cijenu šampanjca za premium pjenušavo vino. Najbolji način za ponudu engleskih i velških pjenušaca je na čaše, što je točno ono što radimo u ovim tjednima“, kaže Roger Jones, vlasnik The Harrow at Little Bedwyn.

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje