Manifestacije

4.Sajam otočnih proizvoda "Od Luna do Fortice" Vlašići, otok Pag

Agrovijesti
Hrvatski otočni proizvodi Fotografija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Sajam je i ove godine besplatan za sve izlagače: OPG-ove, udruge, zadruge, obrte, tvrtke, kućne radinosti koji će se predstaviti svojim proizvodima, kreacijama, gastronomskom ponudom, običajima, tradicijskom i kulturnom baštinom s cijelog otoka Pag

U organizaciji udruge Volim Vlašići održati će se 4. Sajam otočnih proizvoda "Od Luna do Fortice" u nedjelju, 21.7.2019. u Vlašićima u 20.30 sati.

Sajam je i ove godine besplatan za sve izlagače: OPG-ove, udruge, zadruge, obrte, tvrtke, kućne radinosti koji će se predstaviti svojim proizvodima, kreacijama, gastronomskom ponudom, običajima, tradicijskom i kulturnom baštinom s cijelog otoka Paga. Na Sajmu ćete moći degustirati i kupiti paški sir, vino, med, maslinovo ulje, rakiju, otočne slastice, suvenire od maslinovog drva, nakit od filcane vune, nakit i suvenire s motivima Paške čipke, čajeve, začine, magnete, prirodnu kozmetiku, gledati izradu Paške čipke, vršica od žukve te tehniku filcanja vune.

"Već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, krajem 7. mjeseca, organiziramo Sajam u Vlašićima koji okuplja velik broj izlagača i posjetitelja. Želja nam je predstaviti kulturu i tradiciju našeg otoka jer smatramo da su događanja poput Sajma usred turističke sezone izuzetno važne jer prezentiraju i promoviraju način života, otočne proizvode i proizvođače, otok kao cjelinu, gastro ponudu, kulturnu i tradicijsku baštinu što je posebni doživljaj i što se sve više traži. Želimo naglasiti da je nadasve raznolika ponuda rezultat vrijednih ruku naših otočana i da trebamo sustavno raditi na njihovoj edukaciji, promidžbi i dobivanju oznake HOP (Hrvatski otočni proizvod). Upravo ovakvi sajmovi, gastro festivali, tržnice i sl. mogu dodatno animirati lokalne proizvođače za prezentaciju i prodaju svojih proizvoda domaćim i stranim posjetiteljima, a mi na Pagu itekako imamo što za ponuditi. Otok Pag ima jako puno brendova te vrhunskih, nagrađivanih proizvoda; od paškog sira, janjetine, skute, maslinovog ulja, meda od kadulje, vina, rakije, soli...do Paške čipke i orginalnih suvenira.

Ove godine imati ćemo dosta novih izlagača, što nas jako veseli, a svima koji se još nisu prijavili poručujemo da se prijave za Sajam primaju do 15. srpnja 2019. Također, našu manifestaciju prepoznali su i podržavaju općine i gradovi te turističke zajednice s cijelog otoka, Zadarska županija i Udruga Klaster Hrvatski otočni proizvod, te im ovim putem zahvaljujemo na podršci.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje