Uskoro jesenski Gudovac

500 izlagača, 50 stranih država i 50.000 posjetitelja

Agrovijesti
Jesen Fotografija: Pixabay
Tradicionalna sajamska manifestacija održat će se na Sajamskom prostoru Gudovac pored grada Bjelovara, u terminu od 9. do 11.9. 2016. godine.

Bjelovarski sajam središnje je mjesto okupljanja najvažnijih poslovnih subjekata u poljoprivredi, obrtništvu, gospodarstvu, ekologiji i ruralnom turizmu. Uz bok najjačim sajmovima u regiji, kao članica udruženja EUROASCO tvrtka Bjelovarski sajam d.o.o. postala je proizvod broj jedan kada je o riječ o poljoprivredi, gospodarstvu, obrtništvu i turizmu.

Najveća poljoprivredna, gospodarska, obrtnička, ali i turistička manifestacija u regiji, 24. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, i ove godine očekuje više od petsto izlagača iz petnaestak zemalja. Prvenstveno stočarski, poljoprivredni, ali i gospodarsko-obrtnički međunarodni sajam od 09. do 11. rujna okupit će najvažnije i najveće gospodarstvenike iz Hrvatske, ali i iz Mađarske, Njemačke, Slovenije, Italije, Srbije, drugih europskih zemalja i šire. No, najzapaženija zemlja ove godine biti će Izrael, zemlja partner ovogodišnje manifestacije. Dolazak izlagača iz različitih zemalja pokazatelj su kvalitete i inovativnosti koju sajam nudi već godinama. Ukupna površina sajma je 235 000 m2, veliki je interes za zatvorenim izložbenim prostorom, a kapaciteti vanjskog gotovo su 100 posto popunjeni.

Državna stočarska izložba i predstavljanje pasmina

Sajam u posljednje četiri godine bilježi rast, pozitivno posluje. U odnosu na prošlu godinu, porast broja izlagača je 10%. Razlog tomu je, razvoj u tehničkom ali i idejnom segmentu. Naime, direktor Bjelovarskog sajma insistira i potiče nove proizvode unutar ključnih sajmova Proljetnog i Jesenskog, koje u prosijeku, kroz tri dana posjeti oko 100 tisuća posjetitelja. Ove godine u sastavu 24. jesenskog međunarodnog sajma je manifestacija „Peti element“, a u tom dijelu predstaviti će se izlagači iz područja obnovljivih izvora energije, grijanja, hlađenja isl.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qmarzVPlqkk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Veliki interes i poseban naglasak je na Državnoj stočarskoj izložbi, koja Bjelovarski sajam izdvaja od svih sajmova u regiji. Riječ je o specijaliziranoj izložbi u Europi na kojoj će se predstaviti više od 500 grla stoke i drugih životinja, s osobitim naglaskom na domaće.  Tvrtka Bjelovarski sajam ove je godine uložila značajna sredstava u funkcionalnost i modernizaciju samoga sajamskog prostora, a posebna sredstva uložena su u dio štala i mjesta za životinje. Zanimljivo je, izlagači se sve više odlučuju za dodatno ulaganje u izložbeni prostor, pa je tako primjerice, tvrtka Sedlić d.o.o. (značajni izvoznik u RH) ove godine odlučila uložiti značajna sredstva u izložbeni montažni objekt. 

Već tradicionalno će se u dva izložbena paviljona (3 i 5) te na otvorenom izložbenom prostoru na ukupno 5000 m2 predstaviti najbolja grla hrvatskih proizvođača. Naime, uz podršku Hrvatske poljoprivredne agencije i stočarskih saveza na sajmu se planira predstaviti više od 50 pasmina iz 18 županija. Moći će se vidjeti gotovo sve izvorne hrvatske pasmine, od boškarina do kokoši hrvatice. Najzanimljiviji i najatraktivniji dio u sastavu te izložbe je Bambino kup u kojemu sudjeluju djeca. Interes za taj dio izložbe iznimno je velik, a očekuje se dvadesetak prijavljenih.

Izrael zemlja partner

Zahvaljujući Veleposlanstvu države Izrael, zemlje koja je ovogodišnji partner sajma, Bjelovarski sajam izašao je iz europskih okvira. Tri dana posjetitelji će imati prigodu razgovarati s predstavnicima koji će na izložbenom dijelu od 150 m2 države Izrael, svojim iskustvima i pozitivnim primjerima u segmentu poljoprivrede i gospodarstva upoznati sve zainteresirane.   

O novim tehnologijama i dostignućima u poljoprivredi, ali i područjima vezanima uz nju, predavat će domaći i strani stručnjaci. I dalje se želi privući što više mladih posjetitelja pa je prvi dan sajma, u dogovoru s osnovnim i srednjim školama te fakultetima uvijek najviše popunjen mladima.

Cilj i budućnost su svakako moderan i zanimljiv izgled sajamskih manifestacija, ali i dodatni poboljšani uvjeti za izlagače.

Bjelovarski sajam tvrtka je koja je u posljednjih nekoliko godina uspjela održati korak s najvećima, a sajamski prostor u Gudovcu turistički proizvod broj 1.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje