Akvizicije

AC Food izvršio uplatu za kupovinu dijela imovine Agrokomerca

Agrovijesti
Agrokomerc Fotografija: Agrokomerc FB
AC Food članica AS GROUP izvršila je uplatu ponuđenog iznosa od 3,053 milijuna KM za kupovinu dijela imovine firme Agrokomerc d.d. Velika Kladuša.  U okviru javnog nadmetanja nepokretnosti, a koje je obavljeno 28. veljače ove godine u Općinskom sudu Velika Kladuša, AC Food je dao ponudu koju je Sud ocijenio kao najveću.

Radi se o pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima.

Podsjećamo, AC Food bila je jedan od dva ponuđača koji su se pojavili na javnom nadmetanju, a imovina je kupljena temeljem javnog poziva za javno nadmetanje Općinskog suda Velika Kladuša. Prema procjeni sudskog vještaka imovina je procijenjena na 6.105.818,00 KM. 

Kompanija AC Food nova je članica Grupacije, koja će poslovati u okviru prehrambene divizije AS GROUP.  

 AS GROUP zapošljava 4.000 radnika, u okviru ovog poslovnog sistema posluju neki od najvećih proizvođača hrane kao što su Klas, Vispak, Sprind, AS, Kent, Oaza, MiP Ljubače, itd. Osim prehrambene divizije,Grupacija posluje i u tekstilnoj, te u trgovačkoj diviziji. Ukupni promet AS GROUP u 2016. bio je oko 300 milijuna KM.

Upravo ovi pogoni Agrokomerca koji su kupljeni, odlično se uklapaju u razvoj proizvodnog portfolia prehrambene divizije AS GROUP. Uz pojačane tržišne pozicije u sferi proizvodnje stočne hrane koje AS GROUP ima sa postrojenjima u okviru Klasovog mlina u Olovu, te mlina u Ljubačama kod Tuzle, pokretanje pogona za preradu povrća i voća značit će prije svega dodatni vjetar u leđa programu Bosanske kuhinje koji prehrambena divizija AS GROUP već odavno razvija kroz čorbe, začine, juhe, ali i džemove, pekmeze, sokove, itd.

“Imamo veliku podršku u samom Agrokomercu, kako kod radnika, tako i u menadžmentu da nastavimo dalje u tom smislu. Podrška da istrajemo dolazi i u širem smislu, a ovih smo dana dobili puno pozitivnih komentara. Točno je da smo zainteresirani za sve segmente Agrokomerca.

Naše namjere u AS GROUP su jasne - pokretanje proizvodnje u Agrokomercu, zapošljavanje radnika, i povratak na staze uspjeha jedne od najvećih prehrambenih kompanija na prostorima bivše Jugoslavije. Krajiški div” je predugo spavao, vrijeme je da se probudi i ponovo pokaže svoju snagu. To je naše mišljenje i naš motiv”, izjavio je Smail Korajlić program            menadžer za akvizicije AS GROUP.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje