Ruralni turizam

Adrenalinski park u Cerni otvara se 22. srpnja

Agrovijesti
Adenalinski park i ZOO vrt u slavonskom selu Cerna Fotografija: Branimir Bradarić, Večernji list
U taj je projekt obitelj Mije Rimca uložila milijun kuna vlastitog novca a s brojnim i zahtjevnim aktivnostima na gradnji i uređenju parka počeli su još prije nekoliko godina. I sada su konačno u samoj završnici i velikim pripremama za početak rada.

U petak, 22. srpnja, svoja vrata otvorit će Adrenalinski park u Cerni prema kojemu će ta općina na istoku Hrvatske, smještena između Županje i Vinkovaca, zasigurno postati prepoznatljivo mjesto na turističkoj karti Hrvatske. Otvaranjem parka, prvog takve vrste na području Slavonije, koji će se prostirati na deset jutara površine nedaleko od ceste koja od Cerne vodi do Šiškovaca, obitelj Rimac iz Cerne ostvarit će svoj dugogodišnji san, koji će, kažu, biti kruna njihovog dosadašnjeg rada.

U društvu paunova

U taj je projekt, pojašnjava Mijo Rimac, obitelj uložila oko milijun kuna vlastitih sredstava, a s brojnim i zahtjevnim aktivnostima na gradnji i uređenju parka počeli su još prije nekoliko godina. I sada su konačno u samoj završnici i velikim pripremama za početak rada. A posjetiteljima će nuditi brojne mogućnosti – paintball u prirodi, ljudski stolni nogomet, završavaju se tereni za mali nogomet, odbojku na pijesku… Uređuje se i pozornica za koncerte, među borovima, brezama i drugim drvećem postavit će se bungalovi i šatori, fitness sprave na otvorenome, proradit će i škola jahanja… Posjetiteljima će na raspolaganju biti i pansion s prenoćištem, prostor za svadbene svečanosti, a poseban ugođaj dat će i paunovi koji će slobodno šetati parkom.

Cijeli je prostor ograđen s čak dva kilometra dugom žičanom ogradom, a riješena je i sva potrebna infrastruktura. Park će biti zatvorenog tipa, u koji će zainteresirane grupe posjetitelja moći doći samo po najavi i uz prethodni dogovor, a gostima će se osigurati mir i potpuna privatnost.

 

Više pročitajte na Glasu Slavonije.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje