Za budućnost

Afrika mora ulagati u poljoprivredu

Agrovijesti
Afrika, poljoprivreda Fotografija: Pixabay
Afrika u velikoj mjeri mora ulagati u poljoprivredu ako želi dobre rezultate

Jedini način na koji Afrika može postići opipljive rezultate u poljoprivredi je mobilizacija vlastitih ljudskih i financijskih sredstava i investiranje u ovaj sektor, naglasio je povjerenik Afričke unije (AU) za ruralnu ekonomiju i poljoprivredu Tumussine Peace na 12. Sastanku partnerstva afričkog poljoprivrednog razvoja koji se prošli tjedan održao u Accri, Gana. Peace je rekao da Afrika treba izgraditi snažne partnerske odnose za odgovornu provedbu CAADP-a jer ulaganje u poljoprivredu čini dobro u gospodarskom smislu.

Glavni izvršni direktor Agencije NEPAD Ibrahim Mayaki također je pozvao Afriku na ulaganja. Rekao je kako će Afrika jedino uspjeti ako „imamo zajedničke inovacije i dogovor oko resursa, rezultata i utjecaja.“ Mayaki kaže da Afrika mora uvesti inovacije jer se moraju stvoriti novi učinkoviti instrumenti koji se mogu nositi s novim trendovima, izazovima i mogućnostima.

Sastanak je održan pod temom Inovativno financiranje i obnova partnerstva za ubrzanu provedbu CAADP-a.

CAADP je poljoprivredni program NEPAD-a koji je program Afričke unije. Cilj mu je eliminirati glad i smanjiti siromaštvo kroz poljoprivredu.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje