Nove tehnologije

AgriSens tehnologija među pet svjetskih rješenja za dronove u poljoprivredi

Agrovijesti
Dronovi u poljoprivredi Fotografija: Thinkstock
Beogradska kompanija LOGIT Solutions našla se, sa svojom AgriSens tehnologijom, na svjetskoj mapi riješenja za dronove koju je Drone Industry Insights portal napravio za 2016. godinu, među samo pet kompanija koje se bave ovakvom vrstom softvera u cijelom svijetu.

Tako je rješenje za poljoprivredu uvrstilo srpsku tvrtku u društvo renomiranih francuskih, kanadskih, britanskih i američkih softveraša koji razvijaju aplikacije primjenjive u agrobiznisu, navode iz LOGIT Solutions-a.

AgriSens je izazvao veliku pozornost međunarodne stručne javnosti, pa će direktor beogradske tvrtke Milan Dobrota predstaviti ovo rješenje sredinom studenog na Midwest AgTech konferenciji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Inače, ovo softversko rješenje već je u internacionalnim okvirima predstavljano kao primjer dobre prakse, pa se tako našlo i u izveštaju američke firme DroneDeploy o aktuelnim trendovima komercijalne upotrebe dronova objavljenom u kolovozu.

AgriSens je proizvod srpske ekipe LOGIT koji pomaže farmerima da donose prave odluke o svojim usjevima i to bez potrebe za posebnim analitičkim vještinama povezujući ih sa sve popularnijom tehnologijom — dronovima.

AgriSens je uspostavio suradnju sa američkom kompanijom DroneDeploy, koja automatiziranim letenjem i prikupljanjem podataka kreira kvalitetne interaktivne mape za analizu i 3D modeliranje, a koji je do sada mapirao milijune hektara u više od 100 zemalja.

Njihovi korisnici sada mogu iz svoje aplikacije pokrenuti AgriSens i analizom fotografija dobiti rani uvid i točne informacije o kvalitet sjetve, rasta biljaka za sezonske uvjete ili mogu pratiti stanje biljaka kod višegodišnjih nasada.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje