Startup

Agrivi ide na Poljsku, zatim Francusku, Njemačku i Italiju

Agrovijesti
Start up tvrtka Agrivi, Matija Žulj, osnivač i direktor Fotografija: Nikola Ćutuk/PIXSELL
Hrvatski startup koji poljoprivrednicima povećava efikasnost proizvodnje želi biti lider na pet glavnih poljoprivrednih tržišta Unije

Najuspješniji hrvatski agro-tehnološki startup Agrivi iz Kutine, koji je s lanjskih tisuću narastao na 15 tisuća korisnika te ušao na popis osam globalnih softverskih lidera za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, primio je investiciju od milijun eura od VC fonda South Central Ventures (SCV), piše Poslovni dnevnik.

Riječ je o prvom regionalnom VC fondu među čijim je ulagačima i Republika Hrvatska, koja je u taj fond potkraj prošle godine uložila dva milijuna eura. Iako je SCV prethodno objavio kako će za svoje investicije tražiti između 20 i 49 posto udjela, što znači da trenutačna tržišna kapitalizacija Agrivija potencijalno doseže pet milijuna eura, u Agriviju i SCV-u odbili su to komentirati.

Pet tržišta

Matija Žulj, osnivač i direktor Agrivija, kaže da su spremni za intenzivno osvajanje najvećih poljoprivrednih tržišta u EU. U Španjolskoj su već pronašli partnera, a prvo iduće tržište je ono poljsko. "Prvo tržište koje snažnije otvaramo ove jeseni je ono Poljske, koja ima fantastično poljoprivredno tržište koje raste već deset godina", kaže Žulj.  Navodi da nakon toga slijedi snažan ulazak na tržišta Francuske, Njemačke i Italije. Agrivi je najviše prisutan u Hrvatskoj, dok mu je drugo najvažnije tržište Indija.

Više pročitajte na poslovni.hr.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje