Zlata vrijedan 2018.

Agro Puškarić osvojio prvu nagradu za najbolji OPG

Agrovijesti
Zlata vrijedan 2018 Fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL Pogledajte galeriju
Drugo je mjesto u ovom natjecanju osvojio OPG Andrije Drempetića iz Donje Stubice, ekološki proizvođač jagoda i raznih vrsta povrća koje prerađuje u zimnicu

Mislio sam da nemam šanse - kazao je Marijo Puškarić, pobjednik ovogodišnjeg izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan.

On u Kaniškoj Ivi nadomak Garešnice ima poljoprivredni obrt Agro Puškarić gdje suvremenom mehanizacijom obrađuje 350 hektara zemlje na kojoj uzgaja industrijski krumpir, češnjak, crveni i žuti luk, pšenicu, kukuruz, soju i cikoriju koju jedinu u Hrvatskoj i proizvodi. Nagradu od 30 tisuća kuna za osvojeno prvo mjesto na izboru kojeg su organizirali Večernji list i Ministarstvu poljoprivrede Puškariću je uručila izaslanica premijera, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković.
Po izboru stručnog žirija, kojim je predsjedao zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, drugo je mjesto u ovom natjecanju osvojio OPG Andrije Drempetića iz Donje Stubice, ekološki proizvođač jagoda i raznih vrsta povrća koje prerađuje u zimnicu. Nagradu od 20 tisuća kuna preuzela je vlasnikova majka Marija od izvršnog direktora PBZ-a Robert Stepančić.

Zlata vrijedan 2018

Treće je mjesto pripalo poljoprivrednom obrtu Mirka Boškovića iz Cerne u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji na 42 hektara uzgaja šparoge, grašak, šećerac, cvjetaču, papriku, lubenicu i soju. Boškoviću je ček na iznos od 10 tisuća kuna predala članica uprave Podravke Ljiljana Šapina.

Za najbolju mladu nadu u poljoprivredi proglašen je Jože Želježnjak iz Veselića, sela u općini Ribnik nedaleko od granice sa Slovenijom. Želježnjak na 20 hektara uzgaja industrijsku konoplju, suncokret, lan, tikve uljarice, proso, pir, pšenicu, kukuruz, zob i ječam. Jože je nagradu u iznosu od 10 tisuća kuna primio iz ruku Tanje Hrvojević, asortiman menadžerice DM-a.

Zlata vrijedan 2018

Čitatelji Večernjeg lista najboljim su pak proglasili OPG Anite Pintar iz Čabra koja mlijeko svojih deset kravica prerađuje u jogurt te svježi sir, tvrdi sir činkel, čabarski škripavac i sir s dodatkom medvjeđega luka. Obitelj uzgaja i stare sorte voće koje prerađuju. Aniti je nagradu – godišnju pretplatu na Večernji list – uručio glavni urednik Večernjaka, Dražen Klarić.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje