Konferencija

Agrobiz vas poziva u Gudovac na Dane mladih poljoprivrednika

Agrovijesti
Logo MODMP Fotografija: Colloco d.o.o.
Bjelovarski sajam u Gudovcu će u petak, 1. travnja biti središnje mjesto okupljanja mladih poljoprivrednika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Agrobiz je organizator tri panela u sklopu kojeg ćemo odgovoriti na pitanja isplati li se baviti poljoprivredom, kako mlade zadržati na selu i kako to rade uspješni

Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika (HUMP), Bjelovarski sajam i portal Agrobiz.hr organiziraju u petak, 1. travnja 2016. godinu Međunarodne otvorene dane mladih poljoprivrednika. Sajamski prostor u Gudovcu tako će postati središnje mjesto okupljanja mladih poljoprivrednika, studenata smjera agroekonomike Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te studenta kolegija Sociologija sela – Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu Međunarodnih otvorenih dana mladih poljoprivrednika, Agrobiz je sa svojim partnerima organizator velike konferencije koja će sadržavati tri panela.

Panel konferencija: Mladi manageri u agrobiznisu i poljoprivredi

Okupit će vodeće ljude iz najvažnijih agrobiznis kompanija u Hrvatskoj, predstavnike mladih poljoprivrednika te hrvatskih institucija. Očekuje se sudjelovanje ministra poljoprivrede Davora Romića, dekana Agronomskog fakulteta Zorana Grgića, bivšeg potpredsjednika CEJA-e i predsjednika Seljačkog saveza Slovenije Roka Sedmineka i Jana Marinca, predsjednika HUMP-a Agro.

Predavanje I: Uloga znanja i modernih tehnologija u poljoprivredi

Uvodno predavanje na ovom panelu održat će ravnatelj Savjetodavne službe Hrvoje Horvat, dok će predstavnici hrvatskih agrobiznis kompanija odgovoriti na pitanja koja je uloga znanja i novih tehnologija u povećanju prinosa u poljoprivredi.

Predavanje II: Poljoprivreda u službi Zlata vrijednih pojedinaca

Predstaviti ćemo sudionike Projekta Zlata vrijedan - OPG Jančo, Obrt Jara i OPG Zadravec, koji će u neformalnom razgovoru odgovarati  na  pitanja studenata Agronomskog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te članova HUMP-a Agro: kako su uspjeli, da li se u Hrvatskoj isplati baviti poljoprivredom, te što bi oni poručili mladim poljoprivrednicima i studentima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje