Konferencije

AgroFructus financijski pomaže najbolje projekte studenata agronomije

Agrovijesti
Konferencija o start up tvrtkama Fotografija: Agrobiz
Najveći domaći otkupljivač voća i povrća AgroFructus podržat će financijski nove ideje mladih studenata poljoprivrednog fakulteta. Studentima je tijekom konferencije Agro Startup koja je danas održana na Agronomskom fakultetu u Zagrebu najavljen projektni zadatak na temu poslovne ideje vezane uz proces dovođenja voća i povrća od polja do stola.

"AgroFructus Grupa će investirati u realizaciju najboljeg projekta, ili više njih, kroz ulaganje u zajedničku kompaniju ili otkup projekta od projektnog tima", kazao je na konferenciji vlasnik AgroFructusa Denis Matijević. Za opciju otkupa projekta, kako je najavio, AgroFructus je spreman investirati do sto tisuća kuna, a za ulaganje u zajedničku kompaniju za realizaciju projekta do milijun kuna.

Natječaj je namijenjen studentima Agronomskog fakulteta, a najbolji projekt nagradit će se iznosom od 7500 kuna.

Studente Agronomskog fakulteta pozdravio je i novi ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je naglasio kako je ostanak mladih poljoprivrednika na zemlji jedna je od glavnih zadaća Ministarstva poljoprivrede. Kazao je kako poljoprivreda nije lagan posao, ali će kao i država, imati smisla samo uz ostanak mladih ljudi na zemlji.

Agro Startup konferencija na Agronomskom fakultetu

Kroz mjeru 6.1.1. iz Programa ruralnog razvoja mladim se poljoprivrednicima, odnosno start up tvrtkama, nudi mogućnost korištenja financiranja projekata iznosima do 50 tisuća eura. Tolušić je najavio kako će Ministarstvo osigurati dovoljno novca za mlade, budući da su oni budućnost poljoprivrede i općenito gospodarstva.

Naglasio je kako se se razmišlja i o nekim drugim olakšicama za mlade koji se žele baviti poljoprivredom, ali su bez zemlje, a to bi se primjerice moglo riješiti kroz neke oblike poreznih olakšica i slično.

Agro Startup konferencija na Agronomskom fakultetu

Na upit novinara vezano za aktualnu aferu oko malverzacija sa upisom u ARKOD zemljišta bez znanja vlasnika i nelegalnog korištenja potpora na nju Tolušić je kazao kako bi izmjene Pravilnika trebale biti gotove u idućih nekoliko dana jer se mora provesti propisana procedura.  

"Izmijenit ćemo Pravilnik tako da nema ulaska u privatno zemljište bez supotpisa vlasnika, odnosno suvlasnika. Naći ćemo modalitet i za one slučajeve gdje ne možemo naći vlasnika. Više se neće moći događati paradoksalna situacija, što je za kaznenu odgovornost, da netko uzima poticaj za vaše zemljište, a vi to ne znate", rekao je ministar Tolušić. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje