Širenje u regiju

AgroFructus kupio tri velika otkupljivača voća i povrća u Makedoniji

Agrovijesti
Denis Matijević, vlasnik Agrofructus Grupe Fotografija: Grgur Žučko/Pixsell
Tri tvrtke koje su kupljene godišnje otkupljuju oko 20.000 tona svježeg voća i povrća čija je tržišna vrijednost više od 50 milijuna kuna

Jedna od najvećih domaćih tvrtki za otkup voća i povrća AgroFructus Grupa objavila je da je akvizirala tri velika otkupljivača svježeg voća i povrća u Makedoniji - tvrtke VANT dooel, Euro-Agrija i VBA-Futura dooel.

Riječ je o tvrtkama koje godišnje otkupljuju oko 20 tisuća tona svježeg voća i povrća, tržišne vrijednosti više od 50 milijuna kuna.

AgroFructus Grupa vlasnik je najvećeg i najmodernijeg otkupno-distributivnog centra za svježe voće i povrće na području Makedonije. 

"Ovom akvizicijom ojačat ćemo svoju poziciju na nabavnom tržištu, dodatno popuniti kapacitete te proširiti sirovinsku bazu. Očekivani efekt je povećanje volumena, a isto tako i širenje na nova tržišta", rekao je predsjednik uprave AgroFructusa Denis Matijević.

"AgroFructus Grupa je vodeća tvrtka specijalizirana za proizvodnju, otkup, skladištenje i prodaju svježeg i prerađenog voća i povrća u regiji. Plan za buduće razdoblje je nastaviti s aktivnostima usmjerenim na daljnju koncentraciju poslova sa svježim i konzerviranim voćem i povrćem kroz organski rast, nove akvizicije i green field investicije", kaže Matijević. Dodaje kako tvrtka uspješno surađuje s nekoliko tisuća kooperanata te otkupljuje preko 100.000 tona voća i povrća, od čega je najveći dio u Hrvatskoj.

Na pitanje kako Hrvatska može smanjiti uvoz voća i povrća Matijević ističe kako strategiju razvoja voćarstva i povrtlarstva treba raditi s ciljem proizvodnje konkurentnih proizvoda, odnosno raditi ju tako da se definiraju proizvodi za koje imamo realnu komparativnu prednost.

 

 

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje