BRIGA O ŽIVOTINJAMA

Aktivisti performansom upozorili na problem napuštenih životinja

Agrovijesti
Psi Fotografija: Thinkstock
Aktivisti su ležeći u crnim vrećama željeli upozoriti na "tisuće odbačenih štenaca i mačića, osuđenih na patnju i smrt".

Aktivisti Mreže za zaštitu životinja u petak su na Trgu bana Jelačića legli u crne vreće kako bi tim performansom upozorili na problem bacanja štenaca i mačića te skrenuli pozornost javnosti na problem napuštenih životinja, ali i pozvali građane na odgovornost.

Aktivisti su ležeći u crnim vrećama željeli upozoriti na "tisuće odbačenih štenaca i mačića, osuđenih na patnju i smrt". Na izloženim transparentima se mogla vidjeti "brutalna svakodnevica životinja čija je sudbina dio tužne statistike i crnih kronika".

Performans su izveli u sklopu kampanje 'Ili žmiriš, ili si za kastraciju', a žele upozoriti na nekontrolirano razmnožavanje životinja prouzročeno neodgovornošću pojedinaca.

"Neželjeni i nasilno prekinuti životi nastali su od životinja koje imaju skrbnike, ali ih oni nisu kastrirali. Prepušteni sami sebi, većina ih završava život obilježen bolom i patnjom, da ih nitko i ne primijeti", poručili su.

Ponovno su naglasili da u skloništima nema dovoljno mjesta za napuštene životinje te pozvali građane da, umjesto da kupe, udomljavaju životinje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje