Poljoprivreda u regiji

Al Dahra investira 15 milijuna eura u PKB do kraja travnja

Agrovijesti
Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kupila Agricost Fotografija: Al Dahra holding
Al Dahra je u listopadu prošle godine potpisala ugovor o kupovini PKB-a za nešto više od 105 milijuna eura. Obrađivat će više od 17.500 hektara poljoprivrednog zemljišta na osam farmi koje su strateški locirane u neposrednoj blizini centra Beograda. Na njima kompanija planira uzgoj različitih usjeva, uključujući šećernu repu, suncokret, pšenicu, kukuruz, ječam, krmnu smjesu i nekoliko vrsta povrća.

Generalni direktor kompanije Al Dahra Vojin Lazarević izjavio je kako će ta kompanija već do kraja travnja investirati 15 milijuna eura PKB, što je polovica dogovorenog ulaganja planiranog za iduće tri godine.

Lazarević je rekao Tanjugu kako je prema ugovoru koji Al Dahra ima sa Vladom Srbije, predviđeno da ova kompanija u iduće tri godine investira 30 milijuna eura, a da će sada, samo pola godine od kupovine, uložiti 50% dogovorenih sredstava.

- Po ugovoru koji Al Dahra ima sa Vladom Srbije mi smo u obvezi bili da u roku od tri godine, svake godine investiramo po 10 milijuna. Dakle, ukupno 30 milijuna eura. Umjesto toga, za šest mjeseci od kada je preuzet PKB bit će realiziranaa prva investicija od 15 milijuna eurai bit će zamjenjen sav vozni park - kaže Lazarević.

Dodaje da je u PKB-u zatečen stari vozni park, kako je najmlađa mehanizacija iz 2012. godine i da su zatečeni traktori koji su prekoračili broj radnih sati.

Al Dahra je u listopadu prošle godine potpisala ugovor o kupovini PKB-a za nešto više od 105 milijuna eura.

Obrađivat će više od 17.500 hektara poljoprivrednog zemljišta na osam farmi koje su strateški locirane u neposrednoj blizini centra Beograda. Na njima kompanija planira uzgoj različitih usjeva, uključujući šećernu repu, suncokret, pšenicu, kukuruz, ječam, krmnu smjesu i nekoliko vrsta povrća.

Al Dahra je međunarodna korporacija specijalizirana za agrobiznis, koja u svom fondu ima čak 160.000 hektara poljoprivrednog zemljišta na četiri kontinenta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje