Plan: izvoz veći od milijun eura

Aleva povećava plasman na rusko tržište

Agrovijesti
Paprike Fotografija: Pixabay
Ova kompanija godišnje preradi oko 10.000 tona svježeg povrća, od toga je oko 7.000 tona paprike. Oko 45 posto proizvoda se izvozi u regiju, ali i u Rusiju, Bjelorusiju, zemlje zapadne Europe, Skandinaviju kao i u Ameriku, Australiju i na Bliski istok.

Prije nekoliko dana prehrambenu industriju „Aleva” u Novom Kneževcu posjetilo je 25 gospodarstvenika iz Rusije, gdje su im nakon obilaska proizvodnje predstavljeni potencijali kompanije.

Ruski biznismeni su u posjetu došli na poziv poslovodstva tvornice, partnera i distributera njihovih proizvoda – kompanije „Fort trade food” koja je u isto vrijeme jedan od najvećih distributera instant i dehidriranih proizvoda, prehrambenih koncentrata, začina i konzerviranih proizvoda na području Ruske Federacije.

Naša suradnja je počela prije godinu i po dana i u tom razdoblju uspjeli  smo polovicu „Alevinih” proizvoda plasirati na rusko tržište. Naš plan je da u idućih godinu dana, svi proizvodi ovog proizvođača budu prisutni na ruskom tržištu od Kaljingrada do Vladivostoka, uključujući i Krim, rekao je generalni direktor kompanije „Fort trade food” Konstantin Poljevoj.

Zamjenik generalnog direktora „Aleve”, Goran Aleksić, kaže kako im je bilo zadovoljstvo biti domaćini velikoj delegaciji ruskih gospodasrtvenika koja je prvi put došla u posjetu kompaniji.

Sa ruskom distributerskom tvrtkom imamo ugovor o višegodišnjoj poslovnoj suradnji za plasman proizvoda na tom tržištu. „Aleva” je u proteklih nekoliko godina ostvarila značajniji prodor na rusko tržište ali se on uglavnom temeljio na središnjim gradovima Rusije. Sada želimo proširiti bazu kupaca i potrošača, pa smo zbog toga i pozvali kod nas vlasnike većeg broja kompanija, želeći da sa svima njima razgovaramo i poboljšamo suradnju i dalji prodor na to tržište – izjavio je Aleksić.

Tvrtka „Aleva” iz Novog Kneževca osnovana je 1947. godine i iduće godine slavi jubilej 70 godina postojanja. Danas kompanija ima preko 150 proizvoda i zapošljava više od 350 radnika. Kompanija je uspešno privatizirana 2005. godine i od tada bilježio konstantan rast prihoda, proizvodnje i izvoza kao i uvećanje poslovne dobiti.

Ova kompanija godišnje preradi oko 10.000 tona svježeg povrća, od toga je oko 7.000 tona paprike. Oko 45 posto proizvoda se izvozi u regiju, ali i u Rusiju, Bjelorusiju, zemlje zapadne Europe, Skandinaviju kao i u Ameriku, Australiju i na Bliski istok. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje