Novosti na tržištu pića

Alkoholni napitak od soje

Agrovijesti
Soja Fotografija: Pixabay
Ovo piće napravili su znanstvenici iz Singapura od sirutke koja ostane nakon izrade tofua.

Tijekom proizvodnje tofua, popularne azijske hrane, višak su velike količine sirutke koja kao neobrađen otpad utječe na onečišćenje okoliša. 

Znanstvenici  s Nacionalnog univerziteta u Singapuru odlučili su nešto poduzeti pa su napravili piće koje su nazvali Sachi. Profesor Liu Shao Quan i student Chua Jian Yong kroz proces fermentacije žućkastu tekučinu su pretvorili u piće, a proces proizvodnje je trajao tri mjeseca. 

U sirutku su dodali šećer, kiseline i kvasac, ukus je kombinacija cvjetnog i voćnog, a sadrži osam posto alkohola u sebi. Osim što ima odličan ukus, navodno posjeduje i impresivne zdravstvene prednosti.  Obzirom na to da je tofu napravljen od soje, sadrži visoku razinu hranjivih supstanci, dok sirutka obiluje kalcijem.  

Quan je za "Business Insider" rekao kako novo piće ima zdravstvene prednosti poput zdravlja kostiju, srca i prevencije raka. 

Piće trenutno ima rok trajanja od četiri mjeseca, ali dvojac radi na tome da ga udvostruči bez upotrebe uobičajenih konzervanasa.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje