INOVACIJE

Amazon ima patent za ˝usluge vrtlarenja" koja će vam pomoći da uzgajate svoju hranu

Agrovijesti
Vrtlarenje Fotografija: Thinkstock
Usluga,uz prave inpute, također može geolocirati lokaciju vrta kako bi odredila koje biljke imaju najbolje šanse za uspjeh na tom području.

Amazon lanisra novi uslugu kojom će se brinuti za vaš vrt. Tehnološka tvrtka nedavno je dobila patent za novu uslugu koja će korisnicima omogućiti da unesu fotografije njihovih povrtnih vrtova, a zatim dobiju različite preporuke iz Amazona, uključujući recepte za određeno povrće koje je posađeno, alate za vrtlarstvo koje bi im trebali, pa čak i savjete o tome što drugo posaditi i točno gdje bi trebalo biti pozicionirano u vašem vrtu.

"Usluga vrtlarenja", kako je tvrtka nazvala ovaj patent, koristi algoritme i softver za prepoznavanje slike radi preporuka. Iz tvrtka su dali i živopisan primjer Evelyn, žene koja voli kuhati s domaćim povrćem, upravo se preselila u Seattle i nije upoznata s biljkama u svom dvorištu ili kako ih kuhati. Ova usluga bi joj osigurala recepte na temelju onoga što uzgaja, pa tako usluga ˝otkriva˝ da u vrtu ima mentu, rajčicu i krastavce i preporučuje joj recept za grčku salatu te je podsjeća da može dobiti druge sastojke, poput feta sira i maslinovog ulja, s Amazona.

Usluga,uz prave inpute, također može geolocirati lokaciju vrta kako bi odredila koje biljke imaju najbolje šanse za uspjeh na tom području. Korisnik bi vidio "virtualni vrt" koji objašnjava najbolja mjesta za postavljanje određenog povrća, bilja ili voća, a moći će vidjeti i kako će vrt izgledati od sezone do sezone - ili čak nekoliko godina u budućnost (barem za biljke trajnice). Za sada se ne zna kada će ova usluga biti službeno aktivna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje