Inovacije

Amazon ispostavio prvu dostavu dronom u UK

Agrovijesti
Amazon krenuo u dostavu dronovima Fotografija: Amazon
Amazon je započeo s prvim privatnim probnim dugo iščekivanim programom dostave dronom

Za sada postoje samo dva britanska kupca u programu. Amazon je rekao da će ga proširiti na 12 u blizini svoje britanske poslovnice u sljedećim mjesecima, a kasnije će rasti na stotinu. Proba je ograničena na dnevne dostave pri pogodnom vremenu. Amazon dostavlja u 30 minuta bez dodatnih troškova, donosi CNN Money.

Prije tjedan dana u Cambridgeu, Amazon je koristio jedan od svojih nezavisnih dronova za svoju prvu dostavu, Amazon Fire TV i vrećicu kokica. Kažu da im je trebalo 13 minuta od kada je kupac naručio do dostave paketa.

Postoji široki interes u tehnološkom svijetu za korištenjem dronova za brzu i efikasnu dostavu. Ranije ove godine Google je dostavio Chipotle burrito u Virginia Tech. Navodno su vođeni razgovori o dostavama na ovaj način sa Starbucksom. Domino's dostavlja pizze na Novom Zelandu pomoću dronova.

Stanovnici SAD-a mogu očekivati Amazonovu dostavu dronom uskoro. Njihovi dronovi nezavisno lete izvan vidokruga. Takav let trenutno nije zakonit u SAD-u, a Amazon ima sporazum s britanskom Vladom o njihovom testiranju.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje