Najbolja ideja

Amazon je riješio najgori dio odlaska u kupovinu

Agrovijesti
Amazon Go Fotografija: Amazon
Amazon je u ponedjeljak otkrio svoju viziju za budućnost kupovanja namirnica, ali i trgovanja općenito: pametnu trgovinu koja zna kada ste odabrali proizvod i automatski naplaćuje vaš izbor kada izađete iz trgovine. Nema blagajni, nema registracija, nema redova.

Koncept Amazon Go je iznimno pametan – jedan od razloga zašto zvuči tako privlačno je što eliminira najgori aspekt doživljaja kupovanja: čekanje u redovima. Zamislite bilo koju trgovinu koju ste posjetili: veselo je gledati svu hranu, šetati redovima, birati različite proizvode i stavljati ih u kolica. To je avantura! Ali svako iskustvo kupovanja na kraju završi neslavno kada dođete do blagajne. Čak i kad nema redova, proces naplate je spor – morate ponovno gledati sve što ste uzeli, svaki se pojedini artikl skenira, i zatim morate sve platiti, potpisati račun ili ukucati PIN i sve stvari pospremiti u vrećice. To sve zahtjeva vrijeme, mnogo čekanja i općenito – dosadno je.

Zato je stvoren Amazon Go u kojem se cijelo prije navedeno iskustvo prenosi na vaš telefon – preuzmete Amazon Go aplikaciju prije nego otiđete u trgovinu, skenirate QR kod kako bi ušli, a trgovina prepoznaje koje ste artikle odabrali i tereti vaš Amazon račun jednom kad izađete iz trgovine. Ovaj pristup sličan je Uberu, jer inicijalni ulazak zahtjeva korištenje mobilne aplikacije i automatski tereti vašu karticu kada završi iskustvo – ne trebate ju provlačiti i čekati na račun.

Još uvijek je mnogo otvorenih pitanja – kao što je kako zna da niste kupili artikl, ako ga niste vratili na isto mjesto gdje ste ga pronašli, ali ovo je definitivno najbolja ideja koja je stigla nakon mnogo vremena.

U Amazonu kažu da će prva Amazon Go trgovina biti otvorena u Seattleu u 2017. godini. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje