Novitet

Amazon otvara trgovinu u Seattleu

Agrovijesti
Amazon Go Fotografija: Amazon
Čini se da postoje dvije trgovine vrste u razvoju.

Mnogi nisu u potpunosti upoznati s projektom, što je razumljivo s obzirom na to da je i sam Amazon vrlo tajnovit oko cijele stvari. No, ovdje je ono što je za sada poznato i potvrđeno.

Čini se da postoje dvije vrste trgovine u razvoju. Jedna trgovina, bit će prilično mala, na 9.700 kvadratnih metara i bit će u četvrti Ballard u Seattleu te će funkcionirat na očekivani način: naručite unaprijed, i pokupiti namirnice u njoj. Postojat će i mogućnost da uđete u trgovinu, naručite i čekate u čekaonici dok se vaša narudžba pripremi i donese vam se.

U ponudi će imati alkohol i druge namirnice i u osnovi će izgledati kao tipična trgovina samo s prednjim djelom koji djeluje poput predvorja. U njemu nećete vidjeti namirnice na policama, nećete ih moći osjetiti kao što u klasičnoj trgovini birate povrće i voće vlastitim rukama.

Na njihovoj web stranici piše kako će nuditi gotove doručke, ručak, večeru ili užine koje svakodnevno naprave njihovi kuhari na licu mjesta. Njihov odabir namirnica kreće se od osnovnih poput kruha i mlijeka, do domaćih sirevi i domaće čokolade.

Druga trgovina koja se uskoro otvara drugačija je po tehnologiji Amazon Go te će sama trgovina biti opremljena sa senzorima na svemu, policama, namirnicama i slično. Zahvaljujući aplikaciji i vjerojatno milijardama senzora i kamera, Amazon tvrdi da će kupci jednostavno moći ući, telefonom mahnuti preko senzora i tako reći Amazonu da ste u kupovini, zgrabiti sve što želite s polica i nastaviti svojim putem. Kako tvrde, tako će biti u u stanju reći što svaki kupac kupuje i naplatiti im samo to.