Dostava

AmazonFresh se širi na Europu

Agrovijesti
Amazon Fotografija: Press Association/PIXSELL
Online div će u europskoj ofenzivi lansirati aplikaciju Amazon Prime Now u Italiji kojom će kupcima nuditi izbor košare sa 30 različitih vrsta voća i povrća

Amazon je proširio svoj trag diljem Europe sa dostavom svježih proizvoda u Italiji, a moguće je širenje trgovine prehrambenim proizvodima i na Njemačko područje, prenosi Freshfruitportal.

Online div će u europskoj ofenzivi lansirati aplikaciju Amazon Prime Now u Italiji kojom će kupcima nuditi izbor košare sa 30 različitih vrsta voća i povrća.

Jabuke, kruške, banane, rajčice, tikvice, komorač i mnogi drugi svježi proizvodi biti će dostupni u dostavnom roku od jednog do 24 sata od 08 sati ujutro do ponoći, sedam dana u tjednu u Milanu i u 34 općine u okruženju.

Ovi proizvodi pridružili su se već postojećoj listi dostupnih proizvoda preko Amazon Prime Now, kao što su smrznuti proizvodi (uključujući povrtne juhe i sladoled), hladne nareske te kruh, tjesteninu i kavu.

Oko 20.000 proizvoda je trenutno dostupno preko aplikacije, koja se promovira kao lako dostupna za kupovinu i jednostavna za potrošače koji ne žele dizati teške shopping vrećice. Raspon svježih proizvoda je također usmjeren i na službenike i osobe koje rade u uredima koji traže zdrave zalogaje i ručkove.

AmazonFresh

U izjavi za Freshfruitportal EU direktor Mariangelo Marseglia sugerira da je će još mnogo toga biti u ponudi Amazona za Europu: „Novi svježi proizvodi u ponudi Prime Now čine izbor još prostraniji i bogatiji, te tako bolje reagiramo na potrebu potrošača za dostavom direktno na njihov prag, kućni ili uredski. Ovo je samo početak: stalno nastojimo ponuditi sve što trebaju naši potrošači.“

Njemačka, Velika Britanija i SAD

Amazon Prime dostavni servis pokrenut je u Njemačkoj u listopadu prošle godine, s isporukom nepokvarljive robe ekvivalenta težine košare za kupovinu. To je dovelo do rasprave u online maloprodajnom prostoru da se AmazonFresh sprema na dodavanje svježih proizvoda u uslugu, jednom kad uspostavi bolju poziciju s lokalnim tržištem i logistiku. Iako nema službene potvrde od Amazona, špekulira se da se otvara tržište Njemačke.

U međuvremenu, u Velikoj Britaniji se priča o Amazonovom povećanju u maloprodaji već duže vrijeme.  U kolovozu 2015. Freshfruitportal izvjestio je da Amazon planira preuzeti bivše skladište Tesca izvan Londona, blizu M25, glavne autoceste koja spaja glavni grad i okolicu.

AmazonFresh pokrenut je u Seattlu u kolovozu 2007. godine, a proširio se na Los Angeles i San Francisco u 2013. U 2014. godini dostave u istom danu proširile su se na San Diego i određene dijelove New Yorka kao i na centar Philadephije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje