Startup u poljoprivredi

Amerikanci preuzeli osječki Farmeron - aplikaciju za vođenje farmi

Agrovijesti
Matija Kopić vlasnik start up Farmeron Fotografija: Marko Lukunić/PIXSELL
Američka kompanija Virtus Nutrition, koja se bavi dodacima hrani za mliječne krave, preuzela je osječki startup Farmeron. Farmeron je aplikacija za vođenje farmi stoke i danas ju koriste neke od najvećih farmi u SAD-u.

Matija Kopić, osnivač Farmerona, odlučio je napraviti aplikaciju kada je vidio koliko je njegovom ocu teško pratiti koliko mlijeka proizvode njegove krave. Farmeron je osnovan 2010. godine, a prvu investiciju od 1,4 milijuna dolara dobio je 2012. godine te  tim novcem pokrenuo razvojni ured u Osijeku i započeo širenje na tržište SAD-a, piše Index.hr.

Prema procjenama analitičke kuće MarketsandMarkets, tržište softvera za vođenje farmi porast će s 1,14 milijardi dolara u 2015. godini na više od 4 milijarde dolara do 2022. godine, što je velika prilika za rast Farmerona, koji već sada koriste velike farme.

Koliko su Amerikanci platili Farmeron nije otkriveno, ali osnivač Matija Kopić i dalje ostaje na čelu kompanije. Virtus Nutrition je dio veće grupacije poljoprivrednih kompanija u vlasništvu američkoga biznismena Matta Swansona.

- Oduševljeni smo što se pridružujemo Virtusu i što ćemo moći koristiti njihovo bogato iskustvo i poznavanje tržišta. Naše tvrtke imaju zajedničku viziju stavljanja tehnologije i podataka u središte nove paradigme upravljanja farmama, rekao je Kopić i dodao: - Naš je cilj da znamo sve o svakoj životinji na farmi.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje