Zdravlje životinja

Antraks registriran na maloj farmi svinja u Rumunjskoj

Agrovijesti
Svinje Fotografija: Pixabay
Na maloj farmi svinja u Rumunjskoj registrirana je pojava antraksa, koji inače svake godine ubije tisuće grla stoke u tropskim u suptropskim zemljama, ali je u regijama s umjerenom klimom rijedak, prenosi agencija Reuters.

Na maloj farmi svinja u Rumunjskoj registrirana je pojava antraksa, koji inače svake godine ubije tisuće grla stoke u tropskim u suptropskim zemljama, ali je u regijama s umjerenom klimom rijedak, prenijela je agencija Reuters. 

Kako je objavila rumunjska veterinarska uprava, antraks, virusna infekcija koju izaziva bakterija “bacilus antrasis”, registriran je na farmi kod grada Saveni, nedaleko od granice sa Moldavijom.

Rumunija je izvjestila Svjetsku organizaciju za zdravlje životinja o pojavi antraksa, koji, osim što za nekoliko sati može ubiti tisuće grla stoke, najčešće biljojede, može biti poguban i za ljude.

Simptomi antraksa su kod nekih životinja jaka groznica, povećana slezena i otečeno grlo, a kada se pojave simptomi obično je već kasno za liječenje antibioticima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje