Prijatelji životinja

Apel trgovačkim lancima da ne prodaju žive ribe i rakove

Agrovijesti
Ribarstvo Fotografija: Thinkstock
Udruga također poziva građane da ne kupuju žive životinje koje se drže i ubijaju u trgovinama za ljudsku prehranu.

Udruga za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja u sklopu kampanje „Poštujmo naše more” apelirala je u ponedjeljak na trgovačke lance da ne prodaju žive ribe i rakove namijenjene za ljudsku prehranu.

"Držanje i ubijanje životinja u prostoru trgovine za značajan broj kupaca predstavlja mučan prizor koji ih odbija od kupnje, a za životinje to znači produljenu agoniju i patnju prije ionako teške i nasilne smrti. Trgovine ne bi trebale biti mjesta gdje će se životinje mučiti i ubijati", ističe udruga u priopćenju.

Dodaje da držanje riba i rakova u trgovinama nije regulirano zakonskim odredbama, ali da trgovački lanci mogu samostalno odlučiti hoće li žive životinje držati u svojoj ponudi.

Prijatelji životinja zato pozivaju trgovačke lance da prošire svoju poslovnu etiku i pokažu da razumiju patnju slabijih te da su spremni priključiti se nastojanjima u svijetu za stalnim povećanjem zaštite životinja.

Udruga također poziva građane da ne kupuju žive životinje koje se drže i ubijaju u trgovinama za ljudsku prehranu.

Kampanju „Poštujmo naše more” Prijatelji životinja pokrenuli su u suradnji s krovnom europskom organizacijom za dobrobit životinja Eurogroup for Animals, te osim apela trgovinama i trgovačkim lancima da ne prodaju žive ribe i rakove, obuhvaća i educiranja javnosti o poštivanju mora i života. 

Tako su ranije pripremili  edukativne natpisne ploče vezane za zabranu pecanja na plažama koje su ponudili gradovima i općinama, a planiraju i daljnje aktivnosti. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje