Nove tehnologije

Argentinski sateliti za poljoprivrednu industriju

Agrovijesti
Satelit Fotografija: Thinkstock
Argentinska poljoprivredna industrija uskoro će početi dobivati informacije sa dva promatračka satelita, a očekuje se da će pomoći uzgajivačima u donošenju ključnih odluka u managementu farme

Sateliti će se, opremljeni mikrovalovima, koristiti za mjerenje vlage tla, poboljšanje strategija gnojenja te za sprečavanje pojava bolesti. Također, upozoravat će na moguće poplave. To je dio nove misije Argentinske nacionalne komisije za aktivnosti u svemiru zvane Saocom tj. argentinski promatrački sateliti s mikrovalovima, koji će biti lansirani 2017. godine.

Cilj misije je generirati informacije o okolišnim varijablama zemlje, od kojih će mnoge biti važne za poljoprivrednu industriju.

- To su nove satelitske informacije koje će nadopunjavati druge satelite preciznijim informacijama o različitim aspektima vezanim uz vlagu i dinamiku tla, rekao je za FreshFruitPortal Pablo Mercuri, direktor Natural Resource Research Centra. - Ovo je vrlo složena misija - satelitske misije obično rade na polju optičkih slika koje ovise o solarnome svijetlu, ali Soacom radi na principu mikrovalova, što znači da može prodrijeti kroz oblake i nije mu potrebno sunčevo svjetlo.

Mercuri naglašava da će dva satelita, Saocom 1 i Saocom 2, biti u kontaktu s talijanskim satelitskim sustavom. Svakom će satelitu trebati 16 dana da izvrši jednu orbitu oko Zemlje, a informacije s globalnom pokrivenošću će se pružati svakih osam dana.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje