Potpora

Arla Foods vraća svojim mljekarima-kooperantima 25 penija od prodaje svakoga pakiranja mlijeka

Agrovijesti
Farmers Milk Fotografija: arlafoods.co.uk
Arla je otvorila novi projekt Arla Farmers Milk, stvoren kako bi kupcima omogućio da plate malo više za svaku bocu kako bi pomogli Arlinim mljekarima

Lansiranje projekta rezultat je istraživanja koje je pokazalo da skoro dvije trećine potrošača (63 posto) kažu da bi platili više za mliječne proizvode ako znaju da ekstra-novac ide natrag njima.

Arla Farmers Milk (Arla Farmerovo Mlijeko) bit će dostupno u ASDA trgovinama od 12. srpnja u pakiranju dvije litre, punomasno i djelomično obrano mlijeko s cijenom 1,20 funti (10,65 kn). Cijena ASDA branda mlijeka je 95 penija, a 25 penija (2,22 kn) ekstra vraćat će se izravno Arlinim mljekarima. U skladu s njihovim zadružnim principima, novac će se raspodijeliti na 12.700 kooperanata.

Direktor Arla Foodsa Jonathan Ovens komentirao je: - Lansiranje ovoga novog mlijeka veliki je poticaj za naše mljekare. Ljudi žele znati više o tome otkud dolazi njihova hrana i tko ima koristi te su željni platiti više ako znaju da novac ide izravno poljoprivrednicima koji ju proizvode. Kako smo mi dio zadruge, novac koji dobijemo ide natrag poljoprivrednicima koji nas opskrbljuju mlijekom.

Farmers Milk

S obzirom na to što su početne cijene mlijeka na farmama mnogo niže nego što bi trebale biti, zahvaljujemo ASDA-i na stalnoj potpori naših zadružnih principa te na stvaranju prilike da njihovi kupci daju nešto natrag za Arline mljekare.

Chris Brown, stariji direktor održivoga poslovanja ASDA-e, rekao je: - ASDA ima čvrstu vezu s mljekarima, koja se ogleda u potpori koju dajemo. Lansiranje Arla Farmers Milka u ASDA-i daje našim kupcima savršenu mogućnost da pomognu poljoprivrednicima u ovim izazovnim vremenima. Nudi im izbor plaćanja malo veće cijene za svoje mlijeko znajući da će taj iznos otići natrag mljekarima te je tako ovo još jedan primjer kako Asda pomaže mliječnu industriju.“

Novi projekt započet će 12. srpnja te će pokrenuti nacionalni roadshow tijekom srpnja i kolovoza. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje