Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Atrakcije sajma u Novom Sadu bik Kokan i kombajn od 500.000 eura

Agrovijesti
Novosadski sajam Fotografija: Večernje novosti/Agrobiz
Tradicionalna manifestacija, 84. Međunarodni poljoprivredni sajam u subotu svečano otvoren u Novom Sadu

Najbolji od najboljih i to ne samo u agraru Srbije, već i regije i svijeta, opet su se okupili u Novom Sadu. Okupio ih je Međunarodni poljoprivredni sajam, manifestacija koja već 84 godine prezentira novitete u poljoprivredi.

I ovaj put, posjetitelji ove najveće smotre agrara moći će vidjeti bikove teške gotovo dvije tone, rasne konje, ovce i svinje plemenitih pasmina, poljoprivredne strojeve čija cijena nadilazi pola milijuna eura, najsuvremeniju oprema za preradu voća i povrća, sjemena, pišu Večernje novosti.

Sajam, koji će trajati do petka, i koji je okupio više od 1.500 izlagača, iz 60 zemalja, otvorio je Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova, koji je istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala gospodarskog razvoja Srbije i da će vlada nastaviti pomagati kako poljoprivredne proizvođače tako i prerađivačku industriju.

- Poljoprivreda za našu zemlju, ali i ostale u regiji, ima veliki značaj, imajući u vidu ne samo njezine dosadašnje rezultate, već i njezin izuzetan potencijal za daljnji razvoj - istaknuo je Dačić. - Poljoprivreda je jedina grana privrede koja ni u najtežim vremenima nije zakazala.

Na samom sajmu, čiji je, ove godine, zemlja partner Bosna i Hercegovina, već po običaju, uz poljoprivredne strojeve, koje su se, uglancane, presijavale na suncu, pažnju su privlačili i ugojeni bikovi.

Uglancana mehanizacija

Novosadski sajam
Najveći i najstariji, petogodišnji Kokan, samo 20 kila lakši od dvije tone, njegov, za 500 kila lakši i dvije godine mlađi "prijatelj" Rundov, i 1.030 kilograma težak, perspektivni Tyson, star samo dvije godine.

A na izložbi mehanizacije, moćni traktori, kombajni širokih hedera, mlaznice koje mogu natkrili tenisko igrališe ...

Ministri vanjskih poslova Srbije i BiH Ivica Dačić i Igor Crnadak s Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu ispalili su protugradne rakete u oblake. Posjetitelji su ispaljivanje protugradnih raketa dva ministra mogli pratiti preko video-bima.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje