POSLOVANJE

Badel 1862 u prvom kvartalu sa 6 milijuna kuna dobiti

Agrovijesti
Badel 1862 Fotografija: Marko Lukunić/PIXSELL
Badel 1862 u prvom je ovogodišnjem tromjesečju poslovao s dobiti od 6,02 milijuna kuna, što je za 37 tisuća kuna ili 0,6 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, navodi se u financijskom izvješću te kompanije objavljenom u četvrtak.

Poslovni prihodi Badela 1862 u tome razdoblju bili su 51,4 milijuna kuna, odnosno 6 posto manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je operativna dobit te kompanije za proizvodnju alkoholnih pića iznosila je 2,8 milijuna kuna.

Kompanija je u tom razdoblju poslovala u uvjetima predstečajne nagodbe, a smanjenje prihoda objašnjava smanjenjem ostalih prihoda za 3,6 milijuna kuna.  Istovremeno su  prihodi od prodaje povećani za 0,4 posto, na 50,3 milijuna kuna, navodi se u izvješću.

Rashodi iz operativnog poslovanja manji su za 5 posto od prošlogodišnjih i iznose 48,6 milijuna kuna od čega se 35,3 milijuna kuna odnosi na materijalne troškove, 13,9 milijuna na troškove osoblja, 2,9 milijuna kuna na amortizaciju te 3,4 milijuna kuna na ostale troškove.  

U priopćenju se ističe i kako je Badel 1862 u veljači ove godine na web stranicama Financijske agencije objavio izmijenjeni plan operativnog i financijskog restrukturiranja o kojem je glasovano na ročištu 23. veljače 2017. Tada je utvrđeno da su vjerovnici sudjelovali u glasovanju s ukupnim iznosom tražbina od 618,7 milijuna kuna te da je plan prihvaćen s ukupno 81 posto glasova vjerovnika.

Nakon izvršnosti predmetnog rješenja, Badel 1862 podnijet će nadležnom trgovačkom sudu prijedlog za sklapanje predstečajne nagodbe. Navodi se i kako Uprava nastavlja s provedbom procesa transformacije poslovnog sustava, pravomoćnosti predstečajne nagodbe i nužne dokapitalizacije.  

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje