Otkup brendova

Badel zatvorio pogon za BAP, Radenska otkupila Naru, Inku, Voćko i PepsiCo

Agrovijesti
Badel 1862 Fotografija: Marko Lukunić/PIXSELL
Badel 1862 je s Radenskom potpisao ugovor o prodaji svojih brendova Nara, Inka i Voćko, te o Badelovoj distribuciji PepsiCo asortimana u HoReCa kanalu u Hrvatskoj, izvijestili su iz Badela

Potpisom ugovora dana 3. veljače 2016. reguliraju se prava o otkupu brendova Nara, Inka i Voćko za daljnju proizvodnju u Radenskoj kao i o Badelovoj distribuciji proizvoda iz asortimana PepsiCo u HoReCa kanalu za područje Hrvatske.

Iz Badela ističu kako je zatvaranje pogona za proizvodnju bezalkoholnih pića (BAP) bila neminovna odluka radi očuvanja primarnog poslovanja. Od ulaska proizvodnje bezalkoholnih pića u sustav Badela prije deset godina ta tvornica radi s negativnim rezultatom, te je već od studenog 2013. bilo jasno da će se morati zatvoriti.

Nakon što je uprava uložila napore za sanaciju BAP-a koji nisu uspjeli, donesena je odluka o konačnom zatvaranju proizvodnje s 31. prosinca 2015. Zatvaranjem pogona učinjen je velik korak u restrukturiranju Badela 1862, što nosi niz korisnih učinaka na rad kompanije s obzirom na dugogodišnji akumulirani gubitak, navodi se u priopćenju.

Svi radnici koji odlaze iz Badela 1862 dobit će otpremnine prema kolektivnom ugovoru. Trenutačno je zaposleno oko 500 radnika, a u pogonu BAP-a bilo ih je 47. Njih 26 je prešlo u druge proizvodne pogone Badela, a 16 se dobrovoljno prijavilo za zbrinjavanje.

Slijedom odluke o gašenju pogona BAP-a otkazan je i ugovor s PepsiCo o punjenju Pepsi i ostalih proizvoda iz asortimana PepsiCo, a PepsiCo je zatim potpisao ugovor s Radenskom za ekskluzivnog punitelja i distributera za Hrvatsku.

Ugovori s Radenskom optimalno su rješenje za Badel 1862, koji se s jedne strane potpuno usmjerava na proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina, a s druge strane jača svoju konkurentsku poziciju u oštroj tržišnoj utakmici s inozemnim brendovima, napominju iz Badela.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje