Poslovanje

BAT u Hrvatsku ulaže 40 milijuna eura

Agrovijesti
British American Tobacco Fotografija: BAT
Adria regija proširena na još pet zemalja, dobila je i novog direktora.

British American Tobacco (BAT), koji je preuzeo Tvornicu duhana Rovinj (TDR), napravio je početkom godine promjene u svom regionalnom poslovanju.

Naime, Adria regiju kojom BAT upravlja iz Hrvatske, od 1. siječnja preuzeo je novi generalni direktor, Antal Bekefi, dosadašnji generalni direktor BAT-a u Francuskoj. Dosadašnji generalni direktor Adria regije, Ram Addanki, odlazi na novu, višu regionalnu poziciju unutar BAT-ova sustava.  Bekefi već 20 godina obnaša važne pozicije unutar BAT-a.

Karijeru je započeo u Mađarskoj te nastavio u Švicarskoj, Poljskoj i Francuskom, a u zadnje dvije zemlje je bio voditelj tržišta. Regija Adria je od listopada prošle godine proširila broj tržišta kojima će upravljati pa uz Sloveniju, Hrvatsku i BiH obuhvaća dodatnih pet tržišta: Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. Adria regija sada, zajedno s tržištima Bugarske i Rumunjske, postaje dio novog BAT-ovog organizacijskog područja Južna i srednja Europa (SCEA).

BAT je najavio da će samo u Hrvatskoj ove godine uložiti 40 milijuna eura u poslovanje iz koje gotovo 80 posto ukupne proizvodnje izvozi, a plan je da se to, povećanjem proizvodnje, digne na iznad 90 posto. BAT u svojim operacijama u Hrvatskoj trenutačno zapošljava 1650 radnika.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje