Projekt za transparentnost

Bayer pokrenuo stranicu s podacima o sredstvima za zaštitu bilja

Agrovijesti
Bayer Ag Fotografija: bayer.com
U sklopu svoje inicijative za transparentnost, Bayer je pokrenuo stranicu za omogućavanje pristupa znanstvenim podacima nužnim za procjenu sigurnosti sredstava za zaštitu bilja (https://cropscience-transparency.bayer.com/).

Bayer je 7. prosinca lansirao internetsku stranicu putem koje želi osigurati transparentnost podataka o sredstvima za zaštitu bilja, te pristup informacijama o regulatornim procesima i ispitivanjima pri odobravanju korištenja proizvoda za zaštitu bilja u proizvodnji hrane.

Bayer će, osim pristupa sažetcima izvješća o ispitivanjima sigurnosti velikog broja aktivnih tvari, omogućiti i nekomercijalni pristup izvješćima o ispitivanju sigurnosti, počevši s izvješćem o imidaklopridu.

Kroz postupnu provedbu inicijative o transparentnosti olakšat će se i ubrzati pristup informacijama o sigurnosti ljudi i okoliša. Na stranici su dostupni i videozapisi, te infografike, koje objašnjavaju kontekst regulatorne znanosti. Bayer na ovaj način želi njegovati otvoren i transparentan dijalog s društvom, objavili su iz tvrtke.

„Budući da proturječne izjave o sigurnosti hrane ili tehnologija ljudima otežavaju razlikovanje činjenica od zabluda, ova Bayerova inicijativa predstavlja važan iskorak prema povećanju transparentnosti”, rekao je dr. Adrian Percy, voditelj globalnog Odjela za istraživanje i razvoj Crop Science divizije

- „Dijeljenjem podataka o sigurnosti, koji su prethodno bili dostupni isključivo nadležnim tijelima, nastojimo povezati javnost s našom znanstvenom zajednicom na način kojim se izgrađuje povjerenje i iskazuje naša želja za daljnjim omogućavanjem transparentnosti.”

Bayerova nova stranica o inicijativi za transparentnost redovito će se ažurirati. Sljedeća faza, koja je predviđena za početak 2018., omogućit će nekomercijalnim korisnicima podnošenje zahtjeva za dodatnim cjelovitim i detaljnim izvješćima o ispitivanju sigurnosti. Bayer također planira učiniti stranicu dostupnom i na drugim jezicima.

„Želimo da nekomercijalne zainteresirane strane u rasponu od zabrinutih građana do članova znanstvene zajednice imaju mogućnost jednostavnog i lako razumljivog pristupa informacijama koje se tiču sigurnosti kako bi mogli formirati svoje stavove na temelju znanstvenih činjenica” , izjavio je Percy.

Bayer je globalna kompanija s ključnim djelatnostima u poslovanju Life Science, točnije u područjima zdravstvene skrbi i poljoprivrede. Bayerovi proizvodi i usluge namijenjeni su unaprjeđenju ljudske dobrobiti i kvalitete života. Pritom je jedan od glavnih ciljeva Grupe stvoriti vrijednost putem inovacija, rasta i visoke dohodovnosti. Bayer je posvećen načelima održivog razvoja te društvenoj i etičkoj odgovornosti koju ima kao korporativni građanin.

Tijekom fiskalne 2016. g. u Bayeru je bilo zaposleno 115.200 ljudi, a prihod od prodaje iznosio je 46,8 milijarde eura. Kapitalni izdaci iznosili su 2,6 milijarde eura, a troškovi istraživanja i razvoja 4,7 milijarde eura.

Navedeni brojevi uključuju i podatke o poslovanju s visokotehnološkim polimerima koje je 6. listopada 2015. g. izašlo na burzu kao samostalna tvrtka naziva Covestro. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje