Zanimljivosti

Beč - europski grad s najviše mjesta za prodaju sladoleda

Agrovijesti
Sladoled Fotografija: Thinkstock
Austrija, a posebno Beč, posljednjih godina bilježie značajan rast broja mjesta na kojima se prodaje sladoled. Danas u Beču rade 154 objekta za prodaju sladoleda ne računajući kafee i slastičarnice koji u ponudi imaju i sladoled.

Austrija je centar Europe kada je riječ o sladoledu jer spram broja stanovnika ima najviše mjesta za prodaju te ledene poslastice na kontinentu.

Podaci austrijske gospodarske komore pokazuju kako u Austriji na svakih 15.000 stanovnika postoji jedno mjesto za prodaju sladoleda. To je više nego u Italji, zemlji s mnogo dužom tradicijom pravljenja sladoleda.

Austrija, a posebno Beč, posljednjih godina bilježe značajan rast broja mjesta na kojima se prodaje sladoled. Danas u Beču rade 154 objekta za prodaju sladoleda, ne računajući kafee i slastičarnice koji u ponudi imaju i sladoled.

Kako piše portal s vijestima iz Austrije na engleskome jeziku lokal.at, ozbiljan interes za sladoled u Austriji datira od sredine 19. stoljeća, kada su u tu zemlju emigrirali italijanski proizvođači sladoleda donoseći svoj ukusan proizvod.

U to vrijeme već poznata po luksuznim kolačima Austrija je uvrstila u ponudu i sladoled visoke kvalitete.

Danas ga Bečlije toliko vole da su čak i domaćini festivala posvećenoga sladoledu, koji se održava svakog ljeta.  

Ove godine festival sladoleda u Beču bit će 6. i 7. kolovoza. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje