Zanimljivosti

Beč, glavni grad puževa

Agrovijesti
Uzgoj puževa u Beču Fotografija: Agronews
Beč je u 18. stoljeću važio za apsolutno sredšinje mjesto za uzgoj puževa. Inovativni mladi poljoprivrednik Andreas Gugumuk ovu tradiciju je ponovo oživio i uzgaja u Beču vinogradske puževe u 10. bečkoj općini

Beč je u 18. stoljeću važio za apsolutno sredšinje mjesto za uzgoj puževa. Inovativni mladi poljoprivrednik Andreas Gugumuk ovu tradiciju je ponovo oživio i uzgaja u Beču vinogradske puževe u 10. bečkoj općini

Nekada su puževi u austrijskoj kuhinji bili jako rasprostranjeni specijalitet, a Beč je u 18. stoljeću važio za apsolutnu glavno mjesto puževa. U samom centru grada iza Petrove crkve se čak nalazila tržnica puževa, gdje su se ovi mekušci mogli kušiti u raznim varijantama. 

Inovativni mladi poljoprivrednik iz Beča Andreas Gugumuk ovu tradiciju je ponovo oživio i uzgaja u Beču vinogradske puževe u 10. bečkom okrugu. Specijaliteti s puževima mogu se konzumirati osim u odabranim vrhunskim restoranima i u susjednom bistrou sa pogledom na polje puževa. Domaćin osobno prati goste kroz šest nizova koje poslužuje šef kuhinje.

Od svibnja do listopada posjetitelji mogu razgledati polje puževa i saznati nešto više o uzgoju i preradi vinogradarskih puževa.

Razgledanje po osobi košta 19 eura uključujući probu gratiniranih puževa i čašu vina ili bezalkoholno piće. Tko želi sam da se oproba u poslu uzgoja puževa može sudjelovati i u seminarima.

B&F

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje